miskolc selyemréti strandfürdő

Újabb száz strandot újítanak fel az idén

A turizmus szempontjából meghatározóak a szabad vizek, ezért is prioritás a szabad vizeknél található strandok fejlesztése.


Könnyid László, az ügynökség vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán jelentette be: országszerte 100 strand kap támogatást fejlesztésre és felújításokra 2020-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017-ben indított strandfejlesztési programjában.

Elmondta: a 2020-as fejlesztések során az alapinfrastruktúra családbarát szempontok szerinti megújítása kerül a középpontba, ezen belül egyebek közt a mosdóblokkok és a kültéri öltözőkabinok felújítása.

A MTÜ strandfejlesztési programjának célja, hogy 2030-ig valamennyi szabadstrand megújuljon az országban. 2018-ra a Balatonnál 55 fizetős strand fejlesztése már megvalósult, 2019-ben pedig további 43 szabadstrandot újítottak fel a Balatonnál , a Tisza-tónál és a Dunakanyarban – emlékeztetett Könnyid László.

MTI

Fotó: Miskolc, Selyemréti strandfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.