Miskolc Szeleta Park Látogatóközpont

Újabb milliárdos turisztikai nagyberuházás – Miskolc a Balatonnal versenyezne

Elhárult az akadály a legújabb milliárdos miskolci nagyberuházás elől, megépül a a Szeleta Park Látogatóközpont. A projekt része egy olyan, komplex turisztikai kínálatot megfogalmazó elképzelésnek, amely a világjárvány utáni időkben felveheti a majd versenyt a balatoni, vagy a budapesti turisztikai régiókkal.

Megvan a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezője – adta hírül a minap.hu. Ugyanis mintegy nettó 1,9 milliárd forintért vállalta a Szeleta Park Látogatóközpont kivitelezését a miskolci FK-RASZTER Zrt., a céggel április elején kötött szerződést a beruházó Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Az FK-RASZTER 1,46 milliárd forintért vállalta a földszintes, lapostetős, majdnem 1700 négyzetméter hasznos alapterületű látogatóközponti épület kivitelezési munkáit, a 23 ezer négyzetméteres telek lőszermentesítésével együtt. További 435 millió forintot tesz ki a látogatóközponthoz tartozó játszóház, játszótér és kalandpark létrehozása, a közműhálózat kiépítése, a kertépítési munkák és a parkolók megvalósítása.

„Miskolcnak olyan sok feltárt és feltáratlan turisztikai értéke van, hogy ebben az értelemben a várost már nem kitalálni, hanem „csak” menedzselni kell” – olvasható a Nagy-Miskolc programban. Ez a központ is része egy olyan, komplex turisztikai kínálatot megfogalmazó elképzelésnek, amely a világjárvány utáni időkben felveheti a majd versenyt a balatoni, vagy a budapesti turisztikai régiókkal.

minap.hu

Látványterv: Bükki Nemzeti Park

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.