tordai élményfürdő wellness

Újabb akvaparkot építenének Tordán

Újabb élményfürdőt építene a tordai önkormányzat, a mintegy 20 millió eurós beruházás 7 hektáron terülne el. A Kolozs megyei kisváros ezzel másodszor is megelőzné a közeli megyeszékhelyt, Kolozsvárt.


A turisztikai szolgáltatásokba sokat fektető tordai városvezetés már meg is rendelte az akvapark megvalósíthatósági tanulmányát. Tordán nem ez lenne az első fürdő, a városban található sóbánya mellett ennek wellnessrészlege is nagy számban vonzza a látogatókat, ahol a sós vizű nagymedence mellett melegített édesvízi medencék, jakuzzik, szaunák és edzőtermek is várják a turistákat. A létesítmény naponta 9 és 17 óra között látogatható, hétköznap 30 lej, hétvégén 40 lej ellenében engedélyeznek két óra fürdést. A fürdő honlapja szerint a sós vizű medence használatáért ennél is borsosabb árat kell fizetni, felnőtteknek óránként 25 lejbe kerül a használata. A tordai wellnessközpont népszerűsége a magas árak ellenére töretlen, vélhetően többek között azért is, mivel az 30 kilométerre levő Kolozsváron nem található hasonló létesítmény.

A kincses városban évek óta tervezik egy akvapark létrehozását, de a terv nem tudott szárba szökkenni. Előfordulhat, hogy erre mégsem kerül sor, ugyanis számos civil szervezet kifogásolta a tervet, és kérte, hogy a városvezetés akvapark helyett inkább egy hagyományos parkot hozzon létre a kevés zöldövezettel rendelkező városban. Ám az önkormányzat a beígért park helyett akvaparkot és sportbázist tervezne a 12 hektáros területre, ezért több közvitát is szerveztek a Keleti park megmentése érdekében.

Kolozsvár környéke a civilek sikere esetén sem maradna akvapark nélkül, ugyanis 2018-ban a megyeszékhelytől 16 kilométerre található Kajántó önkormányzata is bejelentette, hogy akvaparkot építene. Az akkori tervek szerint a létesítmény hat hektáron terülne el, és a tordaihoz hasonlóan mintegy húszmillió euróba kerülne.

Mint ismeretes, pár éve Nagyváradon épült európai uniós beruházással akvapark, mely azóta az önkormányzat fő bevételi forrásává vált. A bihari megyeszékhely a sikeren felbuzdulva bejelentette, hogy az Őssi strandot is élményfürdővé alakítja.

Forrás: kronikaonline.ro

Fotó: A tordai sóbánya mellett ennek wellnessrészlege is nagy számban vonzza a látogatókat (kronikaonline.ro) • Fotó: Inturda.ro

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.