kőbányai uszodakomplexum látványterv

Új uszodakomplexum és sportcsarnok épülhet Kőbányán

Kiírták a kőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda megvalósításához szükséges kormányzati intézkedéseket a legfrissebb magyar közlönyben. Ezek alapján a kormány támogatja a meglévő kivitelezési terveket, vagyis zöld utat kapott a fejlesztés – írja a portfolio.hu.

Elkészültek a Kőbányai Sportcentrum, valamint a Mázsa téri sportcsarnok és uszodakomplexum kivitelezési tervei. A létesítmény Kőbányán, a volt Mázsa teret is magába foglaló két különálló önkormányzati tulajdonú telken jön létre:

A vasúti pálya és a Bihari út közötti kisebbik, közel 13 600 négyzetméter nagyságú telekre egy 500 fő befogadó képességű uszodakomplexumot terveznek, FINA minősítésű 50 méteres versenymedencével, bemelegítő és tanmedencével.

A Bihari út túloldalán elhelyezkedő, közel 17 500 négyzetméteres nagyobbik telken pedig egy 3000 nézőt befogadó sportcsarnok létesül, melyet a FIBA előírásoknak megfelelően kosárlabda meccsekre terveztek.

A Magyar Közlönyben most megjelent, hogy a kormány:

  • egyetért akőbányai multifunkcionális sportcsarnok és uszoda megvalósítására irányuló beruházás fejlesztési koncepciójával, valamint egyetért azzal, hogy a beruházás során létrejövő vagyonelemek a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerüljenek.

A közlöny továbbá azt is tartalmazta, hogy a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek a sportberuházásról el kell készítenie az előterjesztést, melyben szerepel a kivitelezéshez kapcsolódó kötelezettségvállalási összeg és a kifizetések ütemezése, és az üzemeltetési modell és költségek bemutatása.

Forrás: portfolio.hu

Látványterv: Kreatív Magyar Mérnök Kft.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.