székesfehervár uszoda

Új tízpályás úszómedence épülhet Székesfehérváron

Három-négy éven belül nem egy, hanem kettő állandóan fedett nagy úszómedencéje lehet a városi uszodának. Új tanmedence is épülhet – adta hírül a feol.hu.

A város meglévő uszodáját 1990-ben adták át, az átadás óta nagyobb felújításon nem esett át, ezért minden szempontból szükségessé vált a korszerűsítés, felújítás áll abban közbeszerzési tájékoztatóban, amelyben az ajánlatkérő a felújítás és bővítés tervezőjét keresi. Ez egy tervpályázat tehát, vagyis nem a beruházás kivitelezőjét keresik, ott még nem tart a projekt. Az új medencéken kívül egy úgynevezett szauna-varázs kialakítása is képben van. Összesen megközelítőleg 2000 négyzetméter alapterületű uszodabővítésről van szó.

Számos sportág, öttusa, vízilabda, úszás, szinkronúszás, a civilek, a hobbiúszók és az iskolák által is használt komplexum szűkös vízfelületének megduplázódása nagy lépés lenne a város (tömeg) sportja számára.

– A meglévő uszoda kapacitásának bővítése érdekében 1 darab 50 x 25 méter (10 pályás) úszómedence és 1 darab tanmedence megépítésére van szükség a célszerű kiszolgáló­létesítményekkel – olvasható az ajánlatkérő dokumentumban. – A 10 pályás medence mélysége 2 méter, a tanmedence 1,2 méter mélységgel készüljön. Az épület kialakításánál figyelembe kell venni, hogy az úszómedence mellé körülbelül 150 fős, 3 soros lelátót kell építeni – áll ugyanott.

– Nem lesz közben uszodabezárás, amíg az új uszoda épül, addig üzemelne a régi uszoda és a strand nagy medencéje felett most is kifeszített sátor, amikor az új épület megvan, akkor működne a sátor és az új medence, ezalatt újítanánk fel a régi épületet. Tehát, ha minden jól megy, az építkezés alatt végig kettő medence üzemelhet – részletezte a lapnak Gyöngyösi János, a Fehérvár Vízilabda Sportegyesület vezetőedzője, aki egyben a tervpályázat ajánlatkérői kapcsolattartója is.

A teljes cikk ITT érhető el.

A címlapkép illusztráció, fotó: szekesfehervar.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.