rákosszentmihály uszoda tűz

Új medencékkel nyit újra a leégett rákosszentmihályi uszoda

Egy éve égett le a rákosszentmihályi Konrád Ferenc Uszoda. Eddig nem lehetett konkrétumot tudni az újranyitásról, de az önkormányzat most közzétette, mire lehet számítani.

A napokban aláírták a kivitelezési szerződést a közbeszerzési eljáráson nyertes, a legkedvezőbb ajánlatot tevő konzorciummal (Építő- és épületkarbantartó Zrt., Magyar Építő Zrt., valamint a CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft.) az uszoda újjáépítésére és kibővítésére vonatkozóan – adta hírül a 16.kerulet.ittlakunk.hu.

A vállalt ár kicsivel több, mint 2 milliárd 200 millió forint, amely magában foglalja egy gyermekmedencével és babapancsolóval kiegészített kültéri élménymedence kialakítását, a szaunatér bővítését, a födém, a burkolatok, valamint 133 nyílászáró cseréjét. Energetikai szempontból megújul az uszodagépészeti rendszer, napelemeket telepítenek, a meleg vizet és a fűtést pedig hőszivattyúkkal fogják biztosítani.

A kivitelezőknek minderre 150 napjuk van, a cél az, hogy az idei nyári szezon elejére már lehessen használni a kültéri medencét, valamint a legmodernebb módon kialakított és felszerelt wellnessrészleget. Ez azt jelenti, hogy a tervek szerint június közepén megnyithat a megújult uszoda.

fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.