Balance-Medical-Center-Lenti-termálfürdő-uszoda-medence

Új gyógyászati részleget avattak a Lenti termálfürdőben

Felavatták csütörtökön a Lenti termálfürdőben a több mint 2,4 milliárd forint értékben megvalósult egészségturisztikai beruházást, melynek része az új gyógyászati részleg, a Balance Medical Center, ahol több mint 100-féle gyógykezelést vehetnek igénybe a vendégek.

A beruházás keretében a gyógyászati részleg felújítása, bővítése mellett korszerűsítették a fedett medenceteret és annak gépészetét, illetve felújították a főbejáratot és az éttermet, továbbá egy Tourinform-irodát is kialakítottak. A település méretéhez képest jelentős fejlesztés „nem presztízsberuházás”, mert a fürdő 45 éves fennállása alatt már több mint 10 millió vendéget fogadott. A komplexum a város legjelentősebb foglalkoztatója, amely most tovább növelte alkalmazotti létszámát.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a több mint 2,4 milliárd forintos támogatással létrejött Balance Medical Center avatásán arról beszélt, hogy Lenti városának és vezetőinek nemzedékeken átívelő elképzelése van a jövőről, így válhatott mára regionális egészségügyi központtá az egykori egyszerű városi strandfürdő.

A kormányzati támogatás csak lehetőség, önmagában nem garancia egy beruházás sikerére, amelyhez „a helyben élők ötletgazdagsága és elszántsága” is szükséges – mondta Navracsics Tibor.

Lenti mára regionális központtá vált, bár a határon fekszik, fejlesztéseivel megszólítja a határon túli térségeket is. Az egészségturizmus pedig olyan igényes formája a turizmusnak, amellyel feljebb léphet a városok rangsorában – hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter.

A Lentiben évtizedek óta zajló szisztematikus építkezés azt is jelzi, hogy remekül használják ki Magyarország fő erősségét. A gyógyfürdők hálózata, a gyógyturizmus Magyarországot európai hatalommá tudja tenni, ezzel a fejlesztéssel pedig a város „minőségi helyet követel magának” – jelentette ki Navracsics Tibor.

Balance-Medical-Center-Lenti-termálfürdő-uszoda-medence
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Suhajda-Molnár Anikó, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is azt hangsúlyozta, hogy az egészségturizmus meghatározó elem a hazai turisztikai kínálatban. Adataik alapján az év első tíz hónapjában több mint 3 millió vendég csaknem 9 millió éjszakát töltött el Magyarországon egészségturisztikai helyeken.

A 27 kiemelt fürdőnek helyet adó településeken regisztrálták az összes vidéki vendégszám harmadát, ezen települések egészségturisztikai szálláshelyei pedig az első tíz hónapban 141 milliárd forint bevételt értek el – ismertette.

Hozzátette, hogy a turizmus fejlesztésének nem a mennyiségi, hanem a minőségi szolgáltatások növelése a célja, hogy a látogatók igazi élményekkel, maradandó emlékekkel távozzanak. A Lentiben végrehajtott fejlesztésekkel komplex gyógyászati ellátást tudnak nyújtani, a beruházás pedig 32 új munkahelyet is jelent.

A zalai városba 10 hónap alatt 37 ezer vendég látogatott el, kétszer annyi, mint tavaly ugyanebben az időszakban, a vendégéjszakák száma pedig 80 százalékkal 96 ezerre nőtt. A város szálláshelyeinek bevétele október végéig elérte az 1,4 milliárd forintot, megduplázva a múlt év első 10 hónapjának bevételét – ismertette a vezérigazgató.

Horváth László polgármester a fürdő 45 évének legfontosabb állomásainak ismertetését követően arról számolt be, hogy a most megvalósított beruházás részeként 19 kezelőhelyen több mint 100-féle gyógykezelést vehetnek igénybe a látogatók. A hagyományos fizioterápia vagy iszapfürdő mellett új kezelési formákkal bővítették a kínálatot, köztük a Magyarországon első hiperbárkamrával, ami oxigénterápiás kezeléseket nyújt.

MTI

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.