orfűi akvapark

Több busz jár Pécsről Orfűre, Abaligetre és könnyebben elérhető a Balaton is

Június 16-ától gyakrabban járnak az autóbuszok Pécs és Orfű, illetve Abaliget között és javul a Balaton felé is az autóbuszos közlekedés – közölte szerdán a Volánbusz Zrt. az MTI-vel.

Azt írták: az Abaligetre és Orfűre tartó járatok jelentős része csütörtöktől ismét az Orfűt és Abaligetet összekötő 6611-es úton közlekedik, így érintik a Pécsi-tó kedvelt szabadstrandjait is.

Pécsről továbbra is közlekednek a Pécsi-tavat körbejáró autóbuszjáratok, melyek az Orfű, kemping megállóhelyet is érintik, és szintén közvetlen autóbuszjáratokkal érhető el Magyarhertelenden is a fürdő.
Kitértek arra, hogy hétköznap jellemzően óránként biztosított az eljutás Pécsről Orfűre, Abaligetre, hétvégén délelőtt és délután pedig még gyakrabban indulnak az autóbuszok a megyeszékhely és a közkedvelt üdülőközpont között.

Beszámoltak arról is, hogy új fejlesztésként a nyári iskolai szünetben szabadnapokon és munkaszüneti napokon, azaz általában szombat-vasárnap három közvetlen járat indul Komlóról Orfű irányába, és körjáratként közlekedik a Komló, autóbusz-állomás-Komló (Sikonda)-Magyarszék-Magyarhertelend-Orfű, Horgászfalu-Orfű, kemping-Orfű (Tekeres), forduló-Magyarhertelend-Magyarszék-Komló (Sikonda)-Komló, autóbusz-állomás útvonalon.

A nyári menetrend bevezetésével könnyebben elérhetővé válik a Balaton is a Dél-Dunántúlról – jelezték a közleményben.

A tavaly indult népszerű, jellemzően szombaton és vasárnap Pécsről, Komlóról Balatonlelle, Fonyód érintésével Balatonmáriafürdőig közlekedő autóbuszjárat idén nyáron már péntekenként is jár, és Zalakarosig meghosszabbítva biztosít közvetlen utazási lehetőséget.

Pécsről, Kaposvárról egy új lehetőségnek köszönhetően már nemcsak a kora reggel és délelőtt, hanem délután is el lehet jutni a tó Balatonlelle és Keszthely közötti településeire.

A közlemény szerint Pécsről idén is naponta hat közvetlen gyorsjárat indul Siófok felé, illetve két járat – Dombóvár, Siófok, Veszprém érintésével – továbbra is egészen Balatonfüredig közlekedik.

Az új menetrendi fejlesztés része annak a komplex közlekedésfejlesztési programnak, amelyben a MÁV-Volán-csoport menetrendi módosításokkal és jármű-fiatalítással emeli az utaskiszolgálási színvonalát – írták.

Emlékeztettek: a Volánbusz a megyeszékhellyel való összeköttetést erősítő új, ütemes helyközi menetrendet vezetett be a múlt év végén, amely jelentősen javította a Pécs és Komló közötti helyközi szolgáltatást, és naponta négy vonatpár közlekedik a Dombóvár-Komló vonalon. A vonatok csatlakozást biztosítanak a Budapest és Pécs, illetve a főváros és Kaposvár közötti InterCity-járatokhoz is – olvasható a Volánbusz közleményében.

MTI

Fotó: orfu-aquapark.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.