Körös-toroki szabadstrand

Tiszai intelmek a Körös-toroki szabadstrand megnyitása kapcsán

Mint a termalfurdo.com is megírta, újra lehet fürödni a “Tisza tengerpartján”, már üzemel a Körös-toroki szabadstrand. Azonban a magas vízállású folyóink komoly veszélyeket is rejthetnek, így érdemes megfogadni a cikkben nyilatkozó vízimentő tanácsait.

A tengerpart illúzióját keltő homokföveny egyelőre még a Tisza vize alatt rejtőzik, de idén nyáron minden bizonnyal előbukkanhat. A Körös-toroki szabadstrand üzemel, a víz hőmérséklete 23 Celsius-fok körüli.

Szűcs Aladár, Körös-toroki vízimentő a Csongrádi Híreknek elmondta, hogy mire figyeljenek oda a fürdőzők:

a lejárók végénél kellő körültekintéssel menjenek bele a vízbe, ugyanis a part iszapos, így az csúszhat, valamint a vízben is óvatosan érdemes sétálni, gödröket rejthet a Tisza. Hozzátette: az úszók kizárólag a bójákig mehetnek el, a túlpartra átúszni tilos és életveszélyes – a folyónak még partközelben is erős a sodrása. Szűcs Aladár kiemelte: a meredek partfalon tilos iszap-csúszdázni, ugyanis a korábbi áradás által lerakott hordalék éles tárgyakat rejthet, melyek komoly sérüléseket okozhatnak – a vízimentők erre a helyszínen is felhívják a strandolók figyelmét.

A szúnyoghelyzettel kapcsolatban Bedő Tamás, Csongrád város polgármestere a Csongrádi Híreknek úgy nyilatkozott, hogy a város önkormányzata egyelőre hiába kérte a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól a rendkívüli esetekben engedélyezhető légi szúnyoggyérítést, egyelőre csak egy általános, konkrét intézkedést nem tartalmazó választ kaptak. Bedő Tamás most arra kéri a csongrádiakat és a Csongrádra látogatókat, hogy a tapasztalataikat jelezzék a katasztrófavédelem számára, amennyiben ugyanis látják a döntéshozók, hogy a lakosság valóban súlyosnak érzi a kialakult helyzetet, remélhetőn kedvezően állnak a benyújtott igényhez.

Forrás: Körös-torok Facebook

Fotó: Révész Gábor

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.