Termálvíz, testápolás és jóga a testi-lelki egyensúlyért

A tavasz beköszöntével, magunk mögött hagyjuk a téli levertséget, de fontos, hogy ne csak a hideg hónapokban ügyeljünk a testi és mentális egészségünkre. Az alábbiakban három, talán első látásra egymáshoz nem passzoló javaslat olvasható. Az összefüggés? Mind a három az önmagunkra szánt, kellemes időtöltésen alapul.

Használjuk ki otthonunk természetes kincseit, a termálfürdőket!
Magyarország fürdőkultúrája egészen az ókori római korig nyúlik vissza, amikor a fürdők a társadalmi élet központjai voltak. Manapság a természetes gyógymódok és az egészséges életmód iránti igény hajt egyre többeket termál- és gyógyfürdőbe. Ez egy jó ok, hiszen a gyógyvizek a testre bizonyított hatásai mellett, a termálvíz az életmód betegségek leküzdésében is segít. A mai pörgő világban mindannyiunknak jót tehet egy stresszcsökkentő fürdőzés de a termálvíz többek között az immunitást és a test teljes vitalitását is fokozhatja.

Kényeztessük magunkat megfelelő test- és szépségápolással
Előfordulhat, hogy a mozgalmas hétköznapok közepette nem jutunk el fürdőzni. Ez nem a világ vége, hiszen otthonunkban is élvezhetjük a termálvizek és egyéb ásványi anyagok előnyeit. A termálvíz például számos testápoló termékben megtalálható. Többek között a La Roche Posey és a Vichy is kínál termálvizet tartalmazó készítményeket. A megfelelő termékek kiválasztása mellett persze az ideális környezet megteremtése is fontos. Ha egy otthoni spa élmény teremtése a cél, gondoskodjunk róla, hogy fürdőszobánk harmonikus berendezése mellett az apró részletekre is figyeljünk. A tökéletes nyugalmi állapot elérése érdekében például gyújthatunk gyertyákat vagy használhatunk illóolajokat de egy kellemes, instrumentális zene is fokozhatja a hangulatot.

Tartsuk magunkat formában a jóga gyakorlásával
A jóga nem csak egy tréning de egy életfilozófiai is, amely gyakorlásával formában tarthatjuk fizikai és mentális egészségünket. Ugyan fontos megtalálni a nekünk való jóga típust, bármelyikre is esik a választás egy biztos; a szándékosan magunkra szánt idő segít önmagunk felfedezésében. Emellett a gyakorlás relaxáló és stresszcsökkentő hatással bír, míg a kitartást és erőnlétet is fejleszti.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.