Caleton de Garachico Tenerife

Tenerife természetes medencéi

Tenerife változatos strandjai miatt a legkedveltebb úti célpontok közé tartozik. Azonban az aranysárga és fekete homokos partok mellett a látogatók a szigetvilágban természetes lávamedencéket is felkereshetnek. A Kanári-szigetek vulkáni eredetű szigetcsoportjai Tenerifén számos természetes medence található, ebből négy nagyobb, amelyek a legfelkapottabb turisztikai helyek közé tartoznak.

 A kanári-szigeteki vulkáni képződmények nemcsak a turisták, de a kutatók számára is különleges látványossággal szolgálnak, például természetes láva medencékben is bővelkednek.

A természetes medencék az óceánok és a vulkáni tevékenység eredményeként alakultak ki, a vulkáni kőzetből álló medencéket az óceán tölti fel vízzel, emberi beavatkozás nélkül.

Habár a fürdőzőhelyek környezetét kényelmi szolgáltatásokkal építették ki, a látvány mértékét nem csökkentik. Ezek a medencék kiváló lehetőséget kínálnak fürdőzésre, búvárkodásra, és néhány helyen az ugrás is biztonságos.

Charco de La Laja

A La Laja medence Tenerife északi részén, San Juan de Rambla településen található. A környéken a tengerpart egyenetlen és robosztus, de a sziget leglátványosabb és legkedvezőbb klímájú régiójában helyezkedik el. Legegyszerűbben Santa Cruz felöl közelíthető meg, amely körülbelül 50 kilométer távolságra van. A körülbelül 20 méter átmérőjű medencét kiépített lépcsősor veszi körül. A sziklákkal védett medencében az árapály és a hullámok miatt kellő körültekintés ajánlott.

Charco de La Laja

Caleton de Garachico

A legismertebb és leglátogatottabb láva medence a Caleton de Garachico, amely az északi rész egyik legszebb városánál található. A medence az 1706-os Aréna Negras-vulkán kitörésekor alakult ki. A fürdésre kiváló medencék több részből állnak, és lépcsők veszik körül. Az El Caleton körül egy snack bár, zuhanyzó öltöző is található. A medence kisgyermekes családok számára is alkalmas, de érdemes figyelni a zászlók színére. Santa Cruztól 61 kilométer távol van.

Caleton de Garachico

Charco La Furnia

A Charco La Furnia medence jellegében hasonlít a Caleton de Garachico-ra, de mérete kisebb, és kevésbé felkapott. Különösen augusztusban sokan keresik fel,

La Punta Hidalgoban található, a sziget északi felén,a La Punta világítótorony felé vezető úton. A medence köré fapallókat építettek, és két lépcső könnyíti meg a vízbe menetelt.

2 medence részből áll, amelynek előnye, hogy nagyobb hullámzáskor (kivéve a nagy dagály idején)is biztonságosan lehet fürdőzni. A mélyebb részből közvetlen kimenete van a tengerhez.

Charco La Furnia

El Pris

Az El Pris Tenerife egyik legjellegzetesebb természetes medencéje, az azonos nevű halászfaluban El Prisben található.  A sziget északi részében meglehetősen sok helyen alakultak ki kisebb-nagyobb természetes medencék, így a szomszédos Mesa del Mar városkában is. A környék fő tevékenysége a halászat, a településen éttermeiben nagy a friss hal választék.

A medencét különböző lépcsőkön lehet a mélységtől függően megközelíteni, található gyermekek részére, és jó úszók részére is megfelelő szakasz.

El Pris Tenerife

Piscinas de Bajamar

A Tenerife északkeleti csücskében lévő medence napjainkban egy természetes vízi parkká alakult.  La Laguna városától könnyedén megközelíthető. 3 medence részből áll, ebből egy kiválóan alkalmas kisebb gyermekek részére. A terület általában védett az óceán hullámoktól, ennek ellenére hatalmas hullámtöréseknek lehetnek a turisták a szemtanúi. A medencéket a tengertől korlátok választják el, lépcsőkön lehet a vizet megközelíteni. A medence környezete számos szolgáltatással rendelkezik, öltözők, mosdók, emellett az akadálymentesített közlekedés is biztosított, és éttermeket is találni a közelben.

Piscinas de Bajamar

Charco del Viento

A Charco del Viento természetes medence északon, La Guancha városban, a Santa Catalina negyedben található. Összesen 4 medencéből áll, amelyekben a gyermek és a felnőttek egyaránt biztonságosan fürdőzhetnek. A legismertebb és leglátogatottabb természetes medence banánültetvényekkel határolt, emellett tökéletes a kilátás a Teide hegyre. A medencéket a közelmúltban kialakított lépcsőkön lehet megközelíteni.

Charco del Viento

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.