Szováta medve-tó

Szováta lehet az év üdülőtelepe – közönségszavazatokon múlik

A top 3-ba jutott Szováta abban a romániai turisztikai megmérettetésben, amelynek célja a legjobb célpontok meghatározása. Az év turisztikai helyszíne versenyen előbb szakemberek, majd közönségszavazatok döntenek – írja a vásárhely.ma.

A Turisztikai üdülőhelyek kategóriában mintegy 100 000 leadott szavazat után Szováta is bekerült a dobogósok közé, de a végleges sorrend a május 8-án záruló szavazás után alakul ki.

A megmérettetésen először indult és a döntőbe jutott a szejkefürdői Mini Erdély Park, amely Az év turisztikai helyszíne versenyen a Szórakozás és kaland kategóriában tíz másik úticéllal méri össze erejét – többek között olyan „nagyágyúkkal”, mint a Szeben megyei Brambura Park vagy a tavalyi győztes barcarozsyói Dinó park.

Az első körben szakemberek válogattak a különböző kategóriákban benevezett célpontok között, a második fordulóban viszont a közönség internetes szavazatai döntenek.

https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza linken megtalálható voksolási lehetőséggel élve bárki hozzájárulhat egy-egy létesítmény, turisztikai célpont esélyeinek növeléséhez. Akkor lesz érvényes a leadott szavazat, ha a voksoló legalább 3 kategóriából választ kedvencet, majd érvényesíti szavazatát az oldal alján lévő gombra kattintva! Szavazni május 8-ig lehet,az eredményhirdetést május 22-én, Bukarestben tartják.

Fotó: Huszár Szilamér / vasarhely.ma

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.