gellért termálfürdő

Szépségben fürdeni

Ha működő római kori fürdőket nem is, de működő, és eredeti állapotában felújított XVI. századi török fürdőben élvezheti a gyógyulás örömeit Magyarországon. De ha hercegi luxusra vágyik, ellátogathat a kastélyokból kialakított wellness hotelek egyikébe.

Budapest területén eddig 21 római kori fürdőt fedeztek fel a régészek, közöttük a legnagyobb a mai Óduda (németül: Altofen) területén található aquincumi fürdő. A török kor viszont máig működő fürdőket hagyott Magyarországon: a 150 évig itt állomásozó csapatok számos épületet emeltek (mint a budapesti Rudas fürdő, valamint az egri fürdő Észak-Magyarországon, amely turistáknak nyitva áll), így a XVI. századi fürdőkben modern körülmények között mehetünk egy kicsit vissza az időben. A századforduló gyönyörű fürdői közé tartozik a Széchenyi fürdő és a Gellért fürdő – Budapest máig két legelegánsabb fürdője.

A Széchenyi Fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője amely 1874-ben nyitotta meg kapuit. A fürdőt 1999-ben teljesen felújították, élmény-fürdővel is kiegészítették, ám megőrizték a hagyományokat: így a mai napig lehet például sakkozni a medencékben. A világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt, szecessziós stílusban épült Gellért Gyógyfürdő és Szálló 1918-ban nyitotta meg kapuit, majd 1927-ben a hullám strandfürdővel és 1934-ben a pezsgőfürdővel bővült – azóta ezekről a leginkább nevezetes a budapestiek körében.

Magyarország egyetlen középkori téglavárának szomszédságában, az Almásy-kastély (a család Az Angol beteg című filmből lehet ismert) ősparkjában épült Gyula fürdője és wellness centruma.

Egyre több régi kastélyt újítanak fel és alakítanak át minden igényt kielégítő szállodává. Közülük is kiemelkednek azok, amelyeket minden olyan szolgáltatást kínálnak, amelyek az egészségtudatos, pihentető kikapcsolódáshoz szükségesek. Hőgyész, Bikal, Parádsasvár, Röjtökmuzsaj kastélyszállóiban főúri módon élhet a vendég.

itthon.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.