Szanazug - Nádas kemping - kikötő

Szanazug családias strandja ideális biztonságos fürdőzésre

A Fehér és a Fekete-Körös összefolyásánál található Szanazug ideális fürdésre és vízi sportolásra, ráadásul a környék jelentős idegenforgalmi látványosságai – Gyula és Békéscsaba könnyen megközelíthetők. A strandon biztonságosan lehet a kisebbeknek is fürdőzni, a házikedvencek pedig elkülönített szakaszon mártózhatnak meg.

Szanazug kedvelt kiránduló és üdülőterület, különösen a Körösök szabályozását követően. A környék igen népszerű a vízitúrázók és a horgászok körében.

Szanazug – Nádas kemping és strand

A Fehér és a Fekete-Körös torkolata része a Körösök völgye természeti tájegységnek, közvetlen a torkolatnál található Nádas kemping és strand. A természetes környezetet kedvelők számára ideális több napos pihenésre és az aktív szabadidő eltöltésére. A Nádas kemping a Körös- folyó gyulai oldalán található, a két partot – a gyulai és a dobozi oldalt helyi komppal lehet elérni.

A strandolás mellett túrahajózáson is részt lehet venni. Különlegesség a mocsárjáró, amelyhez hasonló jármű csak kevés található hazánkban, vagy a 2020-tól közlekedő kétszintes túrahajó, amellyel a Körös izgalmas partvidéke fedezhető fel. A kempingből fél órás sétahajózásra és szintén fél órás mocsárjáró hajótúrára lehet benevezni.

szanazug

A kempinghez tartozó strandon biztonságos feltételek mellett lehet úszni, amely különösen a kisgyermekes családok szempontjából lényeges. Ezenkívül napozópart, étterem, büfé és kiépített grillhely is található. Lehetőség van vízi sporteszköz bérlésre, kajak, kenu, csónak és vízibicikli kölcsönző működik.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.