Szállodaszövetség: nemzeti védjeggyé válhat a Hotelstars

Nemzeti védjeggyé válhat a jelenleg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tulajdonában lévő, és általa működtetett Hotelstars szállodaminősítési rendszer – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint több hónapos tárgyalás után az MSZÉSZ Hévízen tartott közgyűlésén Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára és Kopócsy Andrea, a szövetség elnöke május 10-én együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá.

A szándéknyilatkozat kiterjed a Hotelstars.eu szállodaminősítési védjegy nemzeti tanúsító védjeggyé történő változtatására – írták a közleményben.

A kereskedelmi szálláshelyeket, köztük a szállodák üzemeltetési feltételeit szabályozó kormányrendelet rendelkezik a kötelező minősítés megszüntetéséről, és 2012. június 30-ig engedélyezi a szállodák eddigi minősítésének használatát.

Az új védjegyet, Hotelstars.eu-t az MSZÉSZ és az NGM közösen adják a szállodáknak.

A közleményben hozzáteszik, az NGM és az MSZÉSZ egyetértenek abban, hogy a már 11 EU-tagországban a szállodák minősítésére használt Hotelstars rendszer hozzájárul a magyarországi hotelek minőségének javításához, az európai szállodaüzemeltetési és fejlesztési trendekhez való alkalmazkodáshoz.

A szándéknyilatkozat aláírását követően Szatmáry Kristóf államtitkár és Kopócsy Andrea elnök átadták a Hotelstars rendszerben Magyarországon a 225. minősített szállodának, a hévízi Lotus Therme & Spa Hotelnak az ötcsillagos wellness besorolásáról szóló táblát és oklevelet.

A Hotelstars Ausztria, Csehország, Hollandia, Magyarország, Németország, Svájc és Svédország szállodaszövetségeinek részvételével 2009 decemberében alapított Hotelstars Union által kidolgozott harmonizált követelményrendszert alkalmazza.

A Hotelstars Union 11 tagországában – amely mintegy 150 milliós piacot képvisel – több mint 18 ezer szálloda minősítése azonos elvek szerint történik 2010-től. A közös szállodai minősítési rendszer összesen 270 feltétel teljesítésén alapul. Ezeket a többi között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki, így megfelelnek a mai kor igényeinek, a vendégek elvárásainak – olvasható a Hotelstars honlapján.

Magyarországon a rendszerben már regisztrált szállodák száma 359.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.