Szálloda- és termálfürdő felújítás a debreceni Nagyerdőben

A debreceni Nagyerdő rehabilitációs programjának részeként megújul az Aquaticum termálszálló, a termálfürdő, és korszerűsítik az egészségügyi szolgáltatások feltételeit.  A nyáron kezdődő 2,5 milliárd forintos beruházáshoz összesen 1,7 milliárd forint uniós támogatást nyert a Debreceni Gyógyfürdő Kft.

Aquaticum gyógy- és fürdőközpont

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere elmondta: miután a gyógyfürdő teljes területét érintő kiemelt pályázatuk nem kapott támogatást, a cég egyidejűleg az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló pályázatán jutott forráshoz.

Papp László (Fidesz) stratégiai alpolgármester megjegyezte: az elkövetkező 1,5-2 évben több mint 20 milliárd forint értékű beruházás valósul meg a Nagyerdőben: a gyógyszálló és a gyógyfürdő mellett felépül az új nagyerdei stadion, megújul a parkerdő, a botanikus kert és a Pallagi út is.

A gyógyfürdő és a gyógyszálló rekonstrukciójával az egészség- és termálturizmus feltételei jelentős mértékben javulnak Debrecenben, amit – reményeik szerint – a várost nyugat-európai nagyvárosokkal összekötő menetrend szerinti légijáratok felhasználásával külföldi gyógyulni vágyók is igénybe vesznek – fűzte hozzá Papp László.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a munkálatokat a fürdő, illetve a szálló egy-egy területének a lezárásával ütemezik, így a vendégek folyamatosan igénybe vehetik az Aquaticum gyógy- és fürdőközpont szolgáltatásait a beruházás ideje alatt is.

forrás MTI

http://www.aquaticum.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.