mezőkövesdi Zsóry Gyógy és Strandfürdő szabadtéri nosztalgia gyógymedence

Sokkal nagyobb a fürdők látogatottsága a keleti országrészben, mint nyugaton

Nőtt a fürdők forgalma az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest. A keleti országrészben jóval nagyobb volt a növekedés aránya, mint a nyugati területeken. Az adatok alapján az is megállapítható, hogy a kisebb fürdők növekedési üteme elmarad a nagyobb fürdőkétől.

Nőtt a fürdők forgalma az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakhoz képest – mondta a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című közös műsorblokkjában. Balogh Zoltán hozzátette: a fürdőágazat javulása nagymértékben hozzátett a magyar turizmus jó teljesítményéhez.

A fürdőágazat a belföldi turizmus motorja, hiszen a vendégéjszakák 70 százalék fölötti részét fürdővárosokban foglalják le – jegyezte meg. Elmondta: a strandok kedveltsége és elhelyezkedése között komoly összefüggés van, az adatok szerint a keleti országrészben jóval nagyobb volt a növekedés aránya, mint a nyugati területeken. Az adatok alapján az is megállapítható, hogy a kisebb fürdők növekedési üteme elmarad a nagyobb fürdőkétől – fűzte hozzá.

A növekedés mértékére az időjárási változások is nagyban kihatnak: a júniusi jó idő nagy látogatottságot hozott, míg a júliusi csapadékosabb időben kevesebben döntöttek a fürdők mellett – mondta Balogh Zoltán.

MTI / címlapkép: Mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.