zalaegerszegi uszoda

2022 elejére elkészül az új zalaegerszegi uszoda

A tervek szerint 2022 elejére elkészül Zalaegerszegen a Modern városok program keretében mintegy 9,5 milliárd forintból megvalósuló új uszoda és strand.

Jelenleg még üzemelő ötpályás, 25 méteres medence helyett egy új tízpályás, 50 méteres fedett uszoda és egy 25 méteres külső medence épül, a régiből pedig tanmedence lesz, illetve megújul a strand területe is. 2011-ben zárt be a városi strand, de a zalaegerszegiek részéről nagy volt az igény rá, így 2015-ben újranyitották, de még ugyanabban az évben megállapodás született egy teljesen új uszoda és megújult strand beruházásáról.

Már szerkezetkész a 25 méteres külső medence, aminek már a gépészeti szerelését készítik elő. Erre a medencére ideiglenes sátorborítás kerül várhatóan a jövő év elején, hogy alatta már üzemeltetni tudják, mert ezzel együtt elkezdik a régi fedett uszoda épületének bontását.

Elindult a fúrása egy 1100 méter mély, 45 fokos termálvizet adó új kútnak, ami napi 24 órában zajlik, de az elképzelések szerint legkésőbb szeptember elejére befejezik ezt a munkát. Egy hidegvizes kút fúrása már megtörtént, hamarosan ezt be is üzemelik, így ez ugyancsak csökkenti majd az uszoda és a strand üzemeltetési költségeit. A fejlesztés ütemterv szerint halad, sőt kissé meg is előzi azt, mert megkezdődött a strand régi bejárati épületének a rekonstrukciója .

MTI / Fotó: MTI/Varga György

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.