Skywalk Biokovo

Sétáljon a felhők között Dalmáciában a vadonatúj Skywalk üvegsétányon!

A horvátországi Biokovo Természetvédelmi Parkban megnyílt a Skywalk. A patkó alakzatú és üvegaljzatú kilátóból csodálatos panoráma nyílik a Makarska Rivierára, a Dalmát szigetvilágra, de szép időben akár az olasz Monte Gragno-hegyig is ellátni.

A Dalmát Biokovo Természetvédelmi Parkban magasodó Biokovo-hegy teteje a Sveti Jure ( Szent György- csúcs ) autóval és gyalogosan megközelíthető. Makarska a hegy lábánál fekvő város, híres turisztikai célpont, közel 2 kilométer hosszú homokos, kavicsos partszakasszal rendelkezik.

Az új, üvegaljzattal, üveg védőkorláttal rendelkező „ Mennyei Sétány” 2020. júliusában nyílt meg a látogatók számára. A délnyugati Ravna Vlaška területén lévő sétány 1228 méterrel a tengerszint felett épült meg. Kialakítása miatt nem csak a Makarska Riviéra, de a sziklák is megfigyelésére is lehetőséget biztosít, mivel a legszélesebb pontja a szinte merőleges falaktól 12 méterre nyúlik ki.

Összesen 12 projektelemet valósítanak meg, a sétány mellett egy geológiai oszlop is kialakításra került, amely a sziklák keresztmetszetének háromdimenziós képe. A további fejlesztések szerint Makarska területén kültéri és beltéri képernyőket telepítenek, a multimédiás eszközökkel az oktatást kívánják látványossá tenni a tanulók számára. Továbbá elektromos buszjáratokkal, és új utak kialakításával kívánják vonzóvá tenni a környéket.

Skywalk Biokovo horvátország

Megközelítése

A kilátó autóval is megközelíthető, amely Makarskától keletre, nagyjából 6 km távolságra található. A látogatók tervezett tartózkodását 5 percre kalkulálják, egyszerre maximum 30 fő részvételével. Továbbá kötelező letisztítani a cipőt az üvegfelületre lépés előtt.

Nevezetességek

Makarska Óváros-Sveti Marko templomI Ferences kolostor I Malakológiai múzeum I Harangtorony

Nyitvatartás

április 1.-május 14., október 1.-november 15. :08:00-16:00

május 15.-szeptember 30.:07:00-20:00

Zárva tart november 16.-április 1. között.

Skywalk Biokovo makarska

Jegyár

Belépőjegy a park főbejáratánál vásárolható meg.

Felnőtt napi jegy ára: 50 kn

Gyerek, diák napi jegy ára: 25 kn

7 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Elérhetőség

Franjevački 2a

HR-21300 Makarska

Facebook: facebook.com/skywalkbiokovo

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.