román tengerpart

Román tengerpart: mégsem a napozóágy fogja a vírust távol tartani

A belföldi turizmus beindítása érdekében a román kormány úgy döntött, hogy a román tengerparton anélkül is ejtőzhet bárki, hogy kötelezően napozóágyat kelljen bérelnie – írja a foter.ro.

Eredetileg az volt az előírás, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozásának érdekében csakis egymástól két méteres távolságra elhelyezett napozóágyak birtokában lehessen a tengerparton pihenni. Aztán az illetékesek rájöttek, hogy a napozóágy nem feltétlenül tartja távol a vírust, viszont legalább fölösleges pluszköltséget generál, ami elriaszthatja az embereket a tengerparti nyaralástól. Így csütörtök esti ülésén a kormány eldöntötte: nem teszi kötelezővé a napágybérlést, egy törölközőt vagy pokrócot is elég leteríteni a partra, a lényeg az, hogy ne legyen túl közel a szomszédokhoz.

A megoldás a kormány szerint nem csak a belföldi, hanem a külföldi nyaralást is megkönnyíti. Lehetővé teszi ugyanis azt, hogy olyan országokból hazatérve, ahol már nagyon lecsengett a járvány, ne kelljen két hétre házi elkülönítésbe vonulni. Ilyen ország Görögország és Bulgária, így lehet tervezni az ottani nyaralást.

Görögország július elsejétől fogadja a turistákat, akiket lehet, hogy véletlenszerűn tesztelnek majd, és persze be kell tartani a higiéniai szabályokat.

Bulgária viszont június 15-étől minden, a járvány miatt korlátozást felold, beleérve a maszkviselést is.

Forrás: foter.ro / címlapkép: denagy.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.