Római fürdőt tártak fel Bulgáriában

Egy római fürdő jó állapotban lévő maradványait tárták fel bolgár régészek a fekete-tengeri Szozopolban. A fürdő épülete tizennyolc méter hosszú, és tekervényes vízellátó rendszer, valamint különböző méretű medencék sokasága tartozik hozzá.

Római fürdőt tártak fel Szozopolban

A felfedezésről Bozsidar Dimitrov, a bolgár Nemzeti Történelmi Múzeum igazgatója számolt be. Mint elmondta, a szozopoli Régészeti Múzeum igazgatójaként tevékenykedő Dimitar Nedev által vezetett csapat, a város középkori falainak előterében folytatott ásatások során bukkant rá a fürdőre.

A történész szerint a fürdő épülete tizennyolc méter hosszú, és tekervényes vízellátó rendszer, valamint különböző méretű medencék sokasága tartozik hozzá. „A Hiszarjában és Várnában lévőket leszámítva, ez a legjobb állapotban lévő római fürdő Bulgáriában” – idézte az igazgatót a novinite.com angol nyelvű bolgár hírportál.

Dimitrov elégedettségét fejezte ki a Szozopolban tett régészeti felfedezések kapcsán, és elmondta, hogy a régészeti munkálatok befejeződése után a város nagyszabású szabadtéri kiállítást fog szervezni.

Szozopol, amelyet az időszámításunk előtti 5. században alapították görög telepesek, ma népszerű fekete-tengeri üdülőváros.

forrás MTI
(http://www.novinite.com/view_news.php?id=147946)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.