tiszakécskei kécskei szabadstrand

Rengeteg új szolgáltatás várja a fürdőzőket a tiszakécskei szabadstrandon

Megújult környezet várja a pihenni és fürödni vágyókat a tiszakécskei szabadstrandon, ahol az önkormányzat mintegy hatvan millió forintos fejlesztést hajtott vége az elmúlt hónapokban.

A fejlesztés már tavaly elkezdődött a mosdók külső-belső felújításával. Baba-mama szobát is kialakítottak a kisgyermekes családok részére. Az ingyenesen igénybe vehető új szolgáltatások kialakításánál hangsúlyt kapott az is, hogy akár a kerekesszékesek, illetve a vakok és gyengén látók is használni tudják a strandot. A mozgáskorlátozottaknak is külön mosdót létesítettek, az öltözők és a tusolók is teljesen megújultak – sorolta a fejlesztéseket sajtótájékoztatóján Tóth János polgármester.

Kiemelte, hogy a strandolók kényelmét negyven napágy és hozzá gyékénnyel borított napernyő, illetve napvitorlák biztosítják. A Miskó István sétányon új padokat helyeztek ki, a kisgyermekes családokat pedig két új játszótér is várja.

Ezen felül a teljes strand területén ingyenes internetelérhetőség is van. A strandolók biztonságát térfigyelő kamerák és új, napelemes köztéri lámpák biztosítják. A strand fejlesztése során a környezetvédelemre is figyeltek, ezért szelektív hulladékgyűjtőket helyeztek ki több ponton is. A helyszínre autóval, vagy motorral érkezőket tágas, ingyenes parkoló várja. Csatlakozva a Bejárható Magyarország programhoz kerékpárúton és vízen is megközelíthető a tiszakécskei szabadstrand, ezért több helyen is telepítettek kerékpártárolókat, a parkolónál pedig egy kerékpár szervízpontot is elhelyeztek.

A vakok és gyengén látók részére tapintható bronz domborművet is készítettek, amely a szabadstrand területéről ad információt alakzatokkal és Braille-feliratokkal. 

A mozgáskorlátozottak részére a vízbe jutást segítő strandösvényt alakítottak ki, és egy strand-kerekesszék is segíti mozgásukban akadályozott fürdőzők közlekedését.

A polgármester kiemelte még, hogy a szabadstrandon várják a kutyabarátokat is, hiszen a családi kedvencek részére is kialakítottak egy fürdésre alkalmas részt.

A teljes cikk a baon.hu-n olvasható.

Fotó: tiszakecske.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.