Pöstyéni gyógyfürdő

Pöstyéni gyógyfürdő

A szlovák gyógyfürdők közül a leglátogatottabbak közé a pöstyéni gyógyfürdő tartozik, amelynek a geotermális gyógyvize, és gyógyhatású kénes iszapja messze földön ismert. A rendelkezésre álló feltételek miatt a fürdővárosba nagy számban érkeznek mozgásszervi panaszokkal nemcsak Szlovákiából, de külföldről is.


Míg Romániában, Erdélyben Szováta a legjelentősebb fürdőváros, addig Szlovákiában Piešťany (Pöstyén) a legjelentősebb, és legnagyobb gyógyhely, ahol főként a mozgásszervi betegségek gyógykezelését végzik.

Pöstyéni Irma yfürdő

Pöstyéni gyógyiszap

A pöstyéni gyógyfürdő fellendülését a gazdag ásványvíz forrásoknak, és a kénes iszapnak köszönheti, amely hozzájárult a gyógy-idegenforgalom fellendüléséhez, és a gyógyfürdő minőségi fejlődéséhez egyaránt. A ritka adottságokkal rendelkező megújuló gyógyiszap a Vág- folyó üledékének, és az ásványvíz egymásra gyakorolt hatásának eredményeként jön létre. A pöstyéni iszap rendkívül pozitív hatású reumatikus bántalmak, ízületi problémák, egyes idegi megbetegedések esetén, amelyet iszappakolásként és iszapfürdőként alkalmaznak..

Pöstyéni gyógyfürdő szlovákia

Fürdőtörténet

A pöstyéni fürdő jelentős múlttal rendelkezik. Az első fürdőház, amelyet Napóleon-fürdőnek, vagy Öreg fürdőnek neveztek 1822-ben épült, majd a világhírét a Winter családnak köszönheti, és a 20. században egy szecessziós szálloda épült mellette.

Napjainkban a Pöstyén Spa 200 éves hagyománnyal rendelkezik a reumatikus bántalmak, az izom és csontrendszer rehabilitációjában, és az idegrendszeri bántalmak kezelésében. A Thermia Palace Ensana Health Spa új balneoterápiás és rehabilitációs központot hozott létre, amelynek létesítményei az 1912-ben épült híres Irma Gyógyfürdő területén találhatóak. Az Irma fürdő a közelmúltban rangos kitüntetésben részesült, a 2017-ben az év legjobb gyógyfürdője nemzetközi elismerést kapta meg. A fürdő szíve a termálmedence és az iszapmedence.

Pöstyéni fürdő iszapkezelés

Gyógykezelések

A szálloda vendégei gyógyfürdőben 60 féle gyógykezelést vehetnek igénybe, amelyet hidroterápiás eljárásokkal ötvöznek.

Az elérhető szolgáltatások közé a következő kezelések tartoznak:

–    szénsavas kezelések
–    gyógymasszázs,
–    fényterápia,
–    elektroterápia,
–    hőkezelés
–    relaxációs kezelések

Pöstyéni fürdő Danubius Health Spa Balnea

Gyógyhatás

A gyógyfürdőben lévő ásványvíz 67-69 Celsius fok hőmérsékletű, igen jelentős ásványi anyag tartalomban, amely literenként 1500 mg. A kéniszap felhordáskor 45 Celsius fokos, a testet teljesen, vagy részlegesen fedik be, és az időtartama a kezelésnek 20 perc.

A következő kedvező hatások érhetőek el az iszapkezeléssel:

–    csökkenti az ízületek körüli duzzanatot
–    immunrendszer erősítő
–    oldja az izomfeszültséget
–    javítja a porc, a kötőszövet és a csigolyák működését.
–    gyulladáscsökkentő

Ellenjavaslatok

– szívbetegség
– tumorok
– terhesség
– alkoholfüggőség
– vizelet inkontinencia
– széklettartási zavarok
– epilepsziás rohamok

A vendégek a fürdősziget festői környezetében pihenéssel és kikapcsolódással egybe kötve élvezhetik a több százéves természetes gyógykezelések kedvező hatásait.

Pöstyéni termálfürdő gyógykezelés

Fotók: vjm.hu, travelguide.sk

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.