hajdúszoboszló prémium zóna

Plitvice, Tahiti és Amazonas – új luxus szabadtéri wellness fürdő a Hungarospában

Vízesésfalak, levegő buzgárok, vízlépcső, vízi bár, műszikla tetején pezsgőmedencék. Várja a a „magasabb minőségű” szabadtéri pihenésre vágyó vendégeket a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum új prémium zónája.


Átadták a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum prémium zónáját, a csaknem 3,5 milliárd forintos beruházást a kormány a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 1,5 milliárd forinttal támogatta.

Kircsi Lajos, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója jelezte: Magyarország legújabb szabadtéri wellness fürdője szombattól várja a vendégeket, a prémium zóna kiegészítő szolgáltatás, amely a magasabb minőségű szabadtéri pihenésre vágyó vendégek igényeit elégít ki.

hungarospa prémium zóna vízesés fal

A projekt egyediségét az egzotikus természeti és kulturális koncepció, valamint a különböző magassági szintű vízfelületek, vízlépcsők váltakozása adja. A fejlesztéssel több mint 2500 négyzetméter új vízfelület jött létre, a zónát egyszerre ezren látogathatják.

Az új részlegben a névadók jellegzetességeit megjelenítő három medencecsoportot – Plitvice, Tahiti és Amazonas – alakítottak ki vízesésfalakkal, levegő buzgárokkal, vízlépcsővel, vízköpőkkel, vízi bárral, és műszikla jellegű oszlopok tetejére helyezett pezsgőmedencékkel. A prémium zónában az első szezonban 30 ezer vendégre számítanak – mondta a vezérigazgató.

hungarospa prémium zóna wellness fürdő

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere jó receptnek nevezte az állam, az önkormányzat és a vállalkozók összefogásával megvalósuló fejlesztéseket. Hajdúszoboszlón nem öncélúan fejlesztenek, a turistáktól érkező jelzésekre is figyelnek – tette hozzá.

„Egy-egy új fejlesztés, mint a mostani is, új növekedési pályára állítja a fürdőt” – mondta a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a járvány előtti évben, 2019-ben több mint 410 ezer vendég 1,35 millió vendégéjszakát töltött el Hajdúszoboszlón, ez a szám tavaly megfeleződött.

Az elmúlt másfél évben szállodák sora mellett 334 magánszállás is megújult a városban, utóbbiak 2,5 milliárd forint értékben. A jövőről szólva a polgármester kiemelte az aquapalace fedett csúszdapark, a szállodasort összekötő Mátyás sétány felújítását és egy konferencia központ felépítését.

MTI

Fotók: hungarospa.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.