parga görögország

Parga legszebb strandjai

Parga Görögország északnyugati partvonalán, az Epirusz régióban található. Kellemes strandjai, jellegzetes görög házai, és a vendégszerető lakossága miatt népszerű a turisták körében.

A település közelében számos különleges partszakasz található, és érdemes a környék látnivalóit, a középkori várakat, és a kis szigeteket is felfedezni. Parga strandjai közül a legkülönlegesebb az Amoudai-i beach, de az Arilla Beach és a Loutsa Beach is tökéletes feltételeket nyújt az aktív pihenéshez.

parga beach

Amoudai-i beach

Az strand az Acheron folyó deltájában helyezkedik el, kellemes homokos parttal, és lassan mélyülő vízzel rendelkezik. A partszakasz adottságai miatt a kisgyermekes családok között népszerű, viszont tudni kell, hogy a folyóból beáramló víz folyamatosan hűti a felmelegedett tengervizet, ezért ezen a részen a tengervíz akár 3-5 fokkal alacsonyabb egyéb strandokhoz képest. A víz hőmérséklete a meleg és hideg áramlatok váltakozása miatt nem egyenletes.

A parton napernyők és ágyak bérlésére van lehetőség, és kiépített tusolók találhatóak. A strand mögött étterem és üzlet üzemel.

parga Amoudai-i strand

Arilla Beach

 Az Arilla Beach híres nagyon finom szemcsés fekete homokkal borított strandjáról. A fokozatosan mélyülő víz kiváló fürdőzési lehetőségeket nyújt a kisgyerekes családoknak. A partszakasz csendes, nem zsúfolt, ezért a nyugodt pihenésre vágyóknak érdemes ezt a strandot felkeresni. A parton tusoló, és Tilet áll rendelkezésre, a napernyők és ágyak bérelhetőek.

parga Arilla strand

Loutsa Beach

A Loutsa Beach nagyon népszerű a nyaralók körében, a több kilométer hosszan elnyúló homokos strand kellemes kikapcsolódást biztosít. A part egész hosszán napernyők és ágyak vannak kihelyezve, ezek fogyasztás ellenében ingyen használhatóak.

A vízi sportokért rajongók a Loutsa Beach-en UFO-k, ejtőernyő és más motorcsónakkal vontatható alkalmasságok bérelhetőek.

parga Loutsa strand

Sarakino Beach

A Sarakino Beach az előző homokos strandokkal ellentétben apró kavicsos parttal rendelkezik. A strand a kevésbé zsúfolt helyek közé tartozik.

Azok számára, akik egy kis változatosságra vágynak, és jó úszók, ajánlható az Agia Paraskovinál lévő szakasz, ahol a part közelében egy kis sziget ágaskodik ki a vízből. A közelben sok csiga és kagyló található. A sziget vízi biciklivel is könnyedén megközelíthető.

Az Arilla és a Karavostaki között egy csodálatos sziklákkal övezett öböl található, amelyet nem könnyű megközelíteni, de fenséges látványt kínál.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.