prémium fürdősó

Otthoni gyógyfürdő minőségi fürdősóval

Izomlazító, regeneráló vagy frissítő, kényeztető fürdősók használatával valódi wellnessélményben lehet részünk úgy is, hogy ki sem kell tennünk otthonról a lábunkat.

Egy kád forró víz, abba ásványi anyagokban és természetes illóolajokban gazdag fürdősó, halk zene, gyertyák, esetleg az éppen aktuális olvasmányunk – megannyi módja van az otthoni relaxálásnak, ám az biztos, hogy egy alapos gonddal előkészített, kellemes fürdővel megkoronázhatjuk az otthoni wellnessélményt. Néha egyszerűen csak hiányzik, hogy egy hosszú és fárasztó munkanap végén elmerüljünk egy minőségi fürdősótól illatozó kád vízben, de az sem ritka, hogy azért merülünk alá, mert sajognak az ízületeink, szeretnénk egy kicsit felpörgetni az anyagcserénket, vagy éppen bársonyosan puha tapintású bőrre vágyunk.
Ha mostanság – valamiért – nem sikerül eljutnia kedvenc termálfürdőjébe, remek alternatívája lehet az otthoni kikapcsolódásnak, feltöltődésnek az is, ha heti rendszerességgel időt szán egy pihentető fürdőzésre, amit természetes összetevőket tartalmazó fürdősóval tehet még különlegesebbé.

A célzott hatású, prémium fürdősók használatát ajánljuk

Bár a sófürdőt sokan csakis a relaxálással kötik össze, valójában a fürdősóknak számos más előnyös tulajdonságuk van amellett is, hogy aromaterápiás mivoltuk miatt nyugtatóan hatnak az idegrendszerre. Nem véletlenül kaphatóak például izomlazító, regeneráló fürdősók, amelyeknek gondosan válogatott összetevői az izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére szolgálhatnak. A frissítő tulajdonságokkal rendelkező fürdősók pedig olyan aromaterápiás hatású, tiszta illóolajokat tartalmaznak, amelyek vitalizálhatják, felfrissíthetik az egész testet, miközben pozitív hatással lehetnek a lélekre is. De vegyük is sorra kicsit részletesebben, hogy mi mindenben segíthet egy tudatosan előkészített otthoni sófürdő.

A sófürdők számos gondra megoldást jelenthetnek

fürdőélmény otthon

Íme, a fürdősók további jótékony hatásai:

  • megerőltető fizikai munka vagy edzés után oldhatják az izom- és ízületi fájdalmakat, az izommerevséget, az izomgörcsöket;
  • az ásványi anyagokban gazdag sós fürdők természetes antibakteriális hatással vannak a bőrre, így bőrproblémák esetén is ajánlott a fürdősók használata;
  • az első osztályú, minőségi fürdősók fő komponense a tengeri só, ami köztudottan remek magnéziumforrás, így a lehető legtermészetesebb módon juttathatunk egy kis plusz magnéziumot a szervezetünkbe;
  • a sós fürdők felpörgethetik az anyagcserét, ezáltal pedig elősegíthetik a méregtelenítés sikerességét is;
  • az ásványi anyagokban és mámorító illatú, természetes illóolajokban gazdag fürdősók nem csak egyszerűen megtisztítják a testet, a bőrfelszínt a szennyeződésektől, de egyúttal jótékony tápanyagokkal hidratálják és ápolják is azt;
  • sokoldalú felhasználhatóságuk miatt a fürdősók nem csak fürdésnél, de lábfürdőnél is segítségünkre lehetnek, mert felpuhítják a bőrt, így fájdalommentesebb és alaposabb lehet a pedikűrözés is.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.