Nyár elejéig biztos, hogy nem készül el a Dunakanyar új strandja

Nyár elejéig biztosan nem készül el a dömösi szabadstrand, hangzott el a település februári testületi ülésén, melyen a polgármester részletes tájékoztatást tartott a turisztikai szakemberekkel folytatott egyeztetésekről – írja a kemma.hu.


Herman Jenőné elmondta, hogy mivel a kivitelezési terület Natura 2000-es védelem alatt áll, ezért a tényleges építkezés előtt hatásbecslést kell végezni az érintett partszakaszon. Megjegyezte, hogy mind a hal-, mind pedig a növényállományt meg kell vizsgálni és csak annak lezárulta után lehet a munkát elkezdeni és nem utolsó sorban addig nem minősíthetik át a területet sem. Emiatt nem lehet pontosan meghatározni azt sem, hogy a turisztikai attrakcióként aposztrofált és a helyiek fürdőzési igényeit kiszolgáló szabadstrandot mikor adhatják át.

Forrás: kemma.hu

Fotó: ilovedunakanyar.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.