Karlovy Vary császári fürdő Kaiserbad

Eredeti formájában állítják helyre Karlovy Vary világhírű császári fürdőjét

Eredeti formájában helyreállítják Karlovy Vary híres császári fürdőjét, amelynek homlokzata többek között a Casino Royale című James Bond-filmben is szerepelt.

A műemlékvédelem alatt álló, 1895-ből származó gyógyfürdő a felújítást követően „fel fogja kelteni a világ minden tájáról érkező turisták figyelmét” – nyilatkozta korábban Andrej Babis cseh miniszterelnök a Lidové noviny című lapban.

A munkálatokhoz a tervek szerint 3,5 évre lesz szükség és az építkezés átszámítva mintegy 32 millió euróra (10,5 milliárd forintra) rúg. A projektet a Karlovy Vary közigazgatási régió, a város, valamint a cseh állam befektetőként finanszírozza.

A tervek szerint a fürdő kap egy többfunkciós csarnokot, egy múzeumi kiállítást, egy kávézót és egy olvasótermet is. A császári fürdő neoreneszánsz stílusban emelt épülete a bécsi építésziroda, a Fellner und Hellmer munkája, mely tulajdonképpen színházak építésére specializálódott. Nevét első Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király tiszteletére kapta.

A termeket gazdagon díszítik fali és mennyezetképek. A Prágától 110 kilométerre nyugatra fekvő Karlovy Varyt gyógyvize tette ismertté.

Forrás: MTI / Fotó: Wikipedia

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.