Négycsillagos szálloda épült a Siklósi termálfürdő mellé

Felépült Siklós első négycsillagos szállodája, a december vége óta működő Hotel Castello hivatalos megnyitója január 24-én lesz.

Thermal Spa Siklós

Tamás Miklós, a létesítmény marketing igazgatója kedden, a dél-baranyai városban tartott sajtótájékoztatón elmondta: az 5 ezer négyzetméteres, 44 szobás hotelt az Aquaplus Kft. 1,1 milliárd forintból, 319 millió forint európai uniós támogatással építtette fel a termálfürdő közvetlen közelében.

Zorics Dragoslav, a szállodát és a fürdőt működtető Siklósi Thermal Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a hotel a fürdő szolgáltatásaira alapoz, és üzemeltetéséből idén 50 százalékos kihasználtság mellett 100 millió forint nettó árbevételt szeretnének elérni.

Az ügyvezető szólt arról is, hogy továbbra is népszerű az önkormányzati fejlesztés eredményeként 2010-ben megnyílt 5500 négyzetméteres, nyaranta három és félezer ember befogadására alkalmas, de egész évben nyitva tartó Thermal Spa Siklós. Igaz, látogatóinak száma némileg csökkent, amelyet a szakember az orfűi aquapark megnyitásával indokolt.

A siklósi termálfürdő vendégforgalma 2011-ben 118 ezer, tavaly 110 ezer volt, ezt az idén 120 ezerre kívánják növelni – mondta az igazgató.

forrás MTI

web: www.siklosfurdo.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.