Gara hotel: Négycsillagos gyógyszálló műtővel

Nagyszabású tervek születtek a füzesgyarmati Gara Hotel jövőjéről, a távoli tervek közt egészségügyi szolgáltatások bevezetése és négycsillagos státusz szerepel.

Thermal Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda

Újraindítanák Füzesgyarmaton a tavaly, közel másfél éve bezárt Gara Hotelt. Bere Károly polgármester elmondta, az önkormányzat venné bérbe az ingatlant a tulajdonos CIB Banktól, amit a város és egy magánbefektető által közösen, 40 millió forinttal alapított gazdasági társasággal üzemeltetnének. Az ingatlant a közmunkaprogram segítségével tennék vendégek fogadására alkalmassá.

Az invesztáló Tomicsek János kiemelte, eleinte kétcsillagos szállodaként indulnának 110 szobával, de már ettől kezdve nyereségessé kellene tenni a Gara Hotelt. A cél, hogy legalább 220 szobássá, négycsillagossá fejlesszék, minél hamarabb. Úgy véli, egy klasztert is létre kellene hozni, helyi termelők vihetnék a zöldséget, gyümölcsöt, a húst, a kenyeret vagy a bort is a vendégeknek.

Csak úgy lehet Füzesgyarmatra csábítani a vendégeket, ha olyan szolgáltatást kínálnak, amit máshol nem kaphatnak meg. Ez pedig az egészségügyi, rekreációs és rehabilitációs irány lenne, ami az állam támogatását is élvezhetné. A gyógykezeléseket és az apróbb műtéteket egyrészt a magyar, a külföldieknek pedig az európai uniós társadalombiztosítás fedezhetné.

– Magyarországon nincs olyan szálloda, ahol műtő van, és itthon még az sem fordult elő, hogy az önkormányzat egy magánbefektetővel közösen működtetett volna hotelt – emelte ki Tomicsek János.

forrás: BEOL.hu / fotó: premiumhotelek.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.