Fürdőfejlesztés Egerben – 700 milliós beruházás

Több mint 700 millió forint beruházással új fedett medencékkel és wellness medencével gazdagodik az Egri Termálfürdő.

Egri Termál- és Strandfürdő fürdőházterv

Habis László, település polgármestere elmondta, a beruházástól azt várják, hogy a szolgáltatások bővítésével csökken a fürdő szezonális jellege, így több látogatót fogadhatnak. A fejlesztés megvalósításához közel 350 millió forintot nyert a fürdőt üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Eger Termál Kft. az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás keretében megépül egy fürdőház, amelyben két, összesen 175 négyzetméter vízfelületű fedett medence kap helyet. Ugyanakkor felújítják és megosztják a strand legrégebbi medencéjét, egyik része úszómedenceként funkcionál tovább, a másik fele pedig wellness fürdőként.

A strand kiegészül bébi élménymedencével és egy csúszdaparkkal, illetve felújítják és akadálymentesítik a strand déli bejáratát, egyben új beléptető rendszert helyeznek üzembe – ismertette a fejlesztés elemeit az önkormányzati vezető. Úgy vélekedett, hogy a strand szolgáltatásainak bővülése hatással lesz a város idegenforgalmának fejlődésére is, egyben erősíti Eger fürdőváros jellegét.

A munkálatok a tervek szerint július 30-án fejeződnek be – mondta Habis László.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.