FLEXUM Thermal Spa Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvári termálfürdő: bezárás helyett fejlesztések

Kistérségi egészségmegőrző program, új szaunavilág, sószoba, gőzkabin, új pihenők, energetikai korszerűsítés. A Flexum Thermal & Spa Mosonmagyaróvár tulajdonosa az energiaárak emelkedése miatt nem a bezárást, hanem a fejlesztéseket választotta – írja a kisalfold.hu.

Kistérségi egészségmegőrző programot indított a mosonmagyaróvári termálfürdő, amelyhez több település csatlakozott. Lényege, hogy a Mosonmagyaróvár környéki falvakból érkező kisebb csoportoknak kedvezményt nyújtanak a fürdő használatához és a kapcsolódó gyógyászati szolgáltatásokhoz, továbbá az utazást is megoldják falubusszal. Elsőként Károlyházán, majd Levélen kötöttek szerződést az önkormányzattal, a háziorvossal és nyugdíjas-egyesülettel, így a héten már a károlyházai- ak és a levéliek is ellátogathattak a fürdőbe kikapcsolódni és gyógyulni.

– Számomra prioritás a termálfürdő fejlesztése, ezzel tudunk a legtöbbet változtatni az itt élők életminőségén – emelte ki a lapnak Szeredi Ádám tulajdonos, hangsúlyozva, hogy a koronavírus után az energiaválság idején is az előre menekülést választják. – Már eddig is több milliárd forint értékű beruházást valósítottunk meg a fürdőben, de a munkák nem állnak meg. Egy új szaunavilág készül, összekötjük a termált az Aquasol Hotellel, ehhez egy átjáró épül, illetve az egyetemtől vásárolt területen is folytatódik a rehabilitáció, és ott is több fejlesztés lesz.

A Flexum Thermal & Spa fürdővezetője, Rongits Attila a helyszínen is megmutatta a folyamatban lévő beruházásokat: két kisebb és egy nagyobb szauna mellett épül egy sószoba és egy gőzkabin. Új pihenőkre is szükség van, hiszen főként hétvégén telt ház van. Érdekesség, hogy az osztrák, majd szlovák vendégek után most elsősorban a csehek fedezik fel a mosonmagyaróvári gyógyvíz előnyeit. Több energetikai korszerűsítés is történt és van még egyébként folyamatban, így szigetelik a kültéri csöveket, a lámpatesteket LED-ekre cserélték. A fürdőt termálvízzel fűtik és a Thermal Hotelben is ezzel segítenének rá a fűtésre. – A költségek növekedése miatt eddig tizenöt százalékkal kellett emelnünk az árainkat – fűzte hozzá Rongits Attila.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.