Ligetfürdő Gyomaendrőd

Mikor ártalmas a termálvíz?

Az emberek általában szeretnek gyógyfürdőbe járni, hisz már a nevében is benne van a gyógyítás ígérete, ám vannak olyan helyzetek, állapotok, amikor ideiglenesen, vagy kevésbé szerencsés esetben véglegesen le kell mondanunk a termálfürdők látogatásáról.

Bizonyos betegségek fennállása esetén veszélyes lehet a meleg-, illetve a gyógyvizek alkalmazása. Így nem ajánlott, ha valakinek szabálytalan, szapora szívverése, kiterjedt felületes vénatágulata és kezeletlen pajzsmirigy-túlműködése van.

Különösen ellenjavallt a gyógyfürdők használata a következő szív- és érrendszeri megbetegedésekben: a súlyos szívkoszorúér-betegedésben, szívinfarktus után 3 hónapig, ismert szívelégtelenségben, gyógyszeresen nem kezelt vagy kezelhetetlen magas vérnyomásoknál és előrehaladott érelmeszesedések esetén.

Kifejezetten rossz hatású lehet egyes betegségek akut stádiumában, például ha az ízület gyulladt (duzzadt, piros, meleg), ha a bőrelváltozás nedvedző, vagy friss, mély bőrsérülések után.Heveny gyulladásos kórképek (pl.: mandulagyulladás, láz, influenza, gyomor- vagy bélhurut) esetén is kerülendő a fürdőzés.

Forrás: webbeteg.hu / Fotó: Ligetfürdő Gyomaendrőd

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.