Megugrott a fürdők forgalma

Egyre több vendég fordul meg a fővárosi és a vidéki fürdőkben. A látogatottságot növeli a jó idő, a változatlan jegyárak és a szolgáltatások színvonalának növekedése is. A strandszezon végére országszerte 3-5, Budapesten pedig az egész évet nézve akár 10 százalékos forgalomnövekedés is lehet a fürdőkben.

Már péntek délelőtt is családok, fiatalok és nyugdíjasok fürdőztek a budapesti Dagály strandon. Többen a pünkösdi hosszú hétvégét is itt töltötték.

A fővárosi fürdőkben 70 ezren fordultak meg abban a három napban, de június első felében is júliusi és augusztusi napokat idéző forgalmat tapasztaltak. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója szerint ehhez a jó idő mellett színvonalas szolgáltatások is kellenek. Szőke László példaként említette az idegen nyelveken beszélő, udvarias személyzetet.

A fővárosban 10 százalékos forgalomnövekedést várnak az egész évre, a Magyar Fürdőszövetség pedig arra számít, hogy az idei strandszezonban országosan 3-5 százalékkal több lesz a látogató, mint tavaly.

hirado.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.