szászvári strandfürdő

Már június elején nyitna a megújult szászvári strand

Ha az időjárás lehetővé teszi, az eredetileg tervezett júliusi időpontnál korábban, akár már június elején megnyílhat a szászvári strand.

A felújítási munkálatok jól haladnak, hamarosan véget is érnek a közkedvelt létesítményen – nyilatkozta Vidák Krisztina polgármester a bama.hu-nak. A medence burkolatát már rendbe tették, következő fázisként speciális ponyvával bélelik ki, ami megakadályozza a víz szivárgását. A fúvókákat is újakra cserélték, és az elavult startkövek helyére is új, a szabványnak megfelelő, fémből készült emelvények kerülnek – így a medence kisebb versenyek tartására is alkalmassá válik. A gépház felújítása is a végéhez közeledik, és a beázás elkerülése érdekében az épület tetejének szigetelésére is sor kerül a már évek óta tervezett, most végrehajtott korszerűsítés részeként.

Cél, hogy ismét élettel teljen meg a szászvári strand: nyitás előtt kerítésfestés, virágosítás, a zöldterületek rendbetétele, amire még sor kerül, és a legkisebbek számára egy játszópark kialakítását is tervezik. A kismedence egy egyéni vállalkozó támogatásának köszönhetően szintén megújul, a strand területén lévő büfé üzemeltetőjéről pedig várhatóan a következő képviselő-testületi ülésen születik majd döntés.

– Úszásoktatás is indul a megújult strandon, kisebb-nagyobb rendezvényeket is terveznek a fürdőben a nyár folyamán, és esti filmvetítések is felmerültek ötletként – közölte a polgármester asszony. Hangsúlyozva, hogy a korábbi hagyományoktól eltérően ezúttal nem várnák meg a nyitással az iskolai tanév végét – ha az időjárás engedi, június elejétől már fogadná a megújult strand a vendégeket – mondta a polgármester.

Mint ismeretes, az 1935-ben épült szászvári strandon komolyabb korszerűsítésre utoljára csaknem húsz évvel ezelőtt, 2003-ban került sor. Az elmúlt két évben nem nyitott ki a fürdő, aminek csak részben volt a járvány az oka – a gépház és a medence állapota se volt már megfelelő, elengedhetetlenné vált a modernizálás.

Fotó: a strand Facebook oldala

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.