Magyar wellness expo nyílt Zágrábban

Kétnapos wellness expó nyílt pénteken a horvát fővárosban, Zágrábban „Magyarország, A SPA rejtett paradicsoma” mottóval.

A horvát főváros legforgalmasabb terén megrendezett wellness-turisztikai interaktív kiállítás „A víz, ami összeköt” kampány záró rendezvénye, ahol elsősorban gyógyfürdők és wellness-szállók, valamint az őszi-téli időszakhoz illeszkedve minőségi magyar borok és kézműves sajtok előállítói mutatkoznak be. A kampány a zágrábi magyar nagykövetség védnöksége alatt, a Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével valósul meg.

Felmérések szerint a városlátogatásokon kívül egyre jelentősebb az egészségturizmus iránti kereslet: a horvátok mintegy 35 százalékát a wellness motiválja magyarországi utazásra. A Magyar Turizmus Zrt. 2011-ben kezdte meg a marketing tevékenységet az új piacokon, így a déli szomszédos országokban, köztük Horvátországban is. Ennek eredményeként 2012 első hét hónapjában 20 százalékkal bővült a horvát vendégéjszakák száma a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Január és július között a horvát turisták összesen 40 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon – tájékoztatta az MTI-t Tomka Emese, a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi piacfejlesztési menedzsere a zágrábi kiállításon.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.