Felfedezték a családosok a zalakarosi gyógy- és élményfürdőt

Az árbevételt is javítva a tervezetthez képest több vendég látogatott el az év első nyolc hónapjában a zalakarosi gyógy- és élményfürdőbe, ahol emelkedett a külföldiek aránya és a korábbinál nagyobb számban érkeztek gyermekes családok is.

Burján Richárd, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek arról számolt be, hogy a fürdőkomplexumba idén már több mint 400 ezren váltottak jegyet, és várhatóan az év végére túllépik a félmilliós vendégszámot. Mindezt még kiegészíti az a nagyjából 100 ezer körülire becsült, hat év alatti gyermekekből álló „vendégkör”, akiknek nem kell belépőt fizetnie.

Az augusztus végi összesítések szerint a látogatók száma két százalékkal nőtt a tervezetthez képest, például augusztusban kiemelkedően, 10 százalékkal emelkedett a vendégek száma. A több mint 800 millió forintos árbevétel közel 4 százalékkal nőtt ez idő alatt.

A vezérigazgató kifejtette: éves átlagban a fürdő vendégeinek mintegy 70 százaléka magyar, a külföldiek közül 7-7 százalék körüli az osztrák és a német vendégek aránya, a fennmaradó hányadon pedig a cseh, a szlovák, a lengyel és az orosz turisták osztoznak.

A fürdőben ma már mintegy 60 százalékos részarányt képviselnek a családos, gyermekkel érkező látogatók, míg a vendégek 40 százaléka gyógyulni jön. A gyermekesek felé irányuló nagyobb figyelem részeként nyitották meg júliusban a több mint 260 millió forintos beruházással készült szabadtéri gyermekélmény fürdőt, amely már a kezdetektől sok családot vonzott.

Burján Richárd hozzátette: a zalakarosi fürdő iránti megnövekvő érdeklődés nemcsak a nyári időjárásnak, hanem az új fejlesztéseknek is köszönhető. A családosok jobb kiszolgálását célzó beruházások ezért jövőre is folytatódnak.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.