Lupa tó lupa-tó

Lupa-tó

A Lupa-tó Budakalászon, Budapest északi határában található. A kristálytiszta vizű tó manapság a Dunakanyar legkülönlegesebb strandjának számít. A 100 hektár területű strand akár tízezer ember befogadására is képes. Fehér homokos partja tengerparti élmény benyomását kelti, ahol jó időben családok felhőtlenül lubickolhatnak, emellett különféle vízi sportok, és a gasztronómiai élmények kedvelői is megtalálják a számításukat.

A Lupa-tó két strandból áll, a Lupa Öböl Beach és a Lupa Prémium Beach-ből. Az egyik, a Lupa Öböl Beach 2500 fő befogadására képes, szolid árakkal várja a hagyományos fürdőzésre vágyókat. A nagyobb területén építették ki a Lupa Prémium Beachet, amely nem csak hazai mércével nyújt kiemelkedő szolgáltatásokat, és Budapest tengerpartjaként emlegetik.

A különleges sportok kedvelői mellett a gyermekes családok is előszeretettel keresik az enyhülést a forró kánikulai napokon. A gyermekeket egyedi eszközökből álló játszótér várja, és a mély víztől elzárt Gyerek Beach területén biztonságos körülmények között, a legfeljebb 50 centiméter mély vízben fürdőzhetnek.

 Az Eleven Park, a gyermek korosztály egyik kedvenc játszóháza maradandó élményt nyújt a családok számára.

Sportolási lehetőségek

A Lupa-tónál számos sportolási lehetőség található. Búvár és Wakebord Centrum mellett flyboard, a SUP a jetovator és más vízi élménypark kínál mozgásformát.

A parton strandröplabda pálya, strandfoci és kézilabdapályán a csapatsportok rajongói is kipróbálhatják az ügyességüket. Az evezős sportok közül kajak és kenu is rendelkezésre áll.

Étkezés

Az Öböl Beach hagyományos strandbüfékkel fogadja az vendégeket, újdonságként új vendéglátó egység, a Dürer Kert csapata jelent meg. Mint környezettudatos strand, bevezették a repohár-használatát, a felesleges szemét termelődésének megakadályozására.

A Lupa Beach gasztro sétányát a gourmet rajongóknak érdemes felkeresni, mert a hagyományos strand ételek mellett a Michelin-csillagos Costes kínálata is megtalálható.

Újdonságok

A Lupa-tónál folyamatos fejlesztések zajlanak.

A parkoló épülése mellett az Öböl mellett épült egy Glamping, amely magas színvonalú, nagy sátrakból álló agyakkal felszerelt kemping. Emellett a szezonalitás csökkentése miatt várhatóan egy egész évben üzemelő horgászcentrumot alakítanak ki. Állatot tilos a strand területére bevinni.

A Lupa-tó megközelítése

Tömegközlekedéssel:

Saját elektromos buszjárat menetrendszerűen Budapest belvárosából számos csomópontban található megállóból szállítja az utasokat.

Másik lehetőség a közeli Auchan áruház ingyenes buszával, ahonnan egy pár perc sétára található a strand, vagy HÉV-vel Budakalász állomásig.

A kerékpárral érkezők részére tárolók állnak rendelkezésre.

Autóval:

Budapestről a 11-es főúton Szentendre irányából a Lupa-szigeti leágazás irányában érhető el.

Nyitva tartás

A szezon májustól szeptemberig, reggel 09:00-tól naplementéig tart nyitva.

Jegyár

Öböl Beach:

Felnőtt napijegy: 1000 Ft,   péntek-vasárnap 1500 Ft;

Gyerek napijegy (2-12 éves korig): 700 Ft,   péntek-vasárnap 1050 Ft;

Lupa Beach

Felnőtt napijegy: 2900 Ft,    péntek-vasárnap 3900 Ft;

Gyerek napijegy (2-12 éves korig): 2000Ft,     péntek-vasárnap 2700Ft;

Családi napijegy (2 felnőtt és 2 gyerek/1 felnőtt és 3 gyerek): 7800 Ft;    péntek-vasárnap 10500 Ft;

A Lupa Beachen Sunset, (17:00 után) kedvezményes jegyek vásárolhatók, az árakról, a helyi lakosok kedvezményeiről, továbbá a bérlet árakról, és a sport napijegyekről a Lupa-tó hivatalos oldalán a http://lupabeach.com/jegyarak lehet tájékozódni.

A Lupán bankkártyával és SZÉP kártyás fizetéssel, a szabadidő alszámla terhére vásárolhatók meg a belépőjegyek.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.