eger

Legszebb váraink és fürdőink – Múltidéző séták és fürdők Magyarországon!

Magyarország nagyon szerencsésnek tekinthető, ha a fennmaradt várakat és az azok közelében elérhető, gyakran hasonló történelmi értéket képviselő fürdőket nézzük. Ebben a cikkben bemutatunk néhányat a legszebb környezetben található fürdőinkről!

Várak és fürdők, melyeket érdemes megnézni

Noha a strandszezon még odébb van, a termál fürdők kapui még nyitva állnak a látogatók elől. Még a februári változékony időjárás sem lehet akadálya annak, hogy valamelyik kiváló fürdőnket meglátogasd! Sőt, ebben a késő téli – kora tavaszi időben egy vár felfedezése az egyik legjobb program, főleg napos időben, amikor a látótávolság tényleg a horzintig ér! Egy kiadós séta után pedig egy kellemes fürdőzés segíti a fáradt végtagok ellazítását. A cikkünkben szereplő téma körüjárásához egy olyan oldal üzemeltetőjének segítségét kértük befizetés nélküli bónusz ajánlatok mellett számos lehetőséget is felkínál azoknak, akik alternatív szórakozást keresnek.

Mely vár-fürdő párosokat emeltük ki?

A CasinoBonusesFinder oldal üzemeltetője, Tony Sloterman szerint a magyar várak nem csak szépek, de közelükben lévő fürdők miatt számára is valid kirándulási és pihenési pontot jelentenek. Szerinte az alábbi, fürdők közelében elhelyezkedő várakat érdemes megnézni – és persze eltölteni némi időt wellness-szel is:

  • Sárvári vár és fürdő
  • Gyulai vár és fürdő
  • Diósgyőri vár és fürdő
  • Eger vára és fürdője
  • Visegrádi vár és fürdő

Sárvár

Sárvár az egyik legszebb, várral és fürdővel is rendelkező városunk, ahol az épített környezet szépségei mellett arborétumot és múzeumot is találhatunk. A Vas megye kiemelt turisztikai célpontját jelentő sárvári vár (Nádasdy-vár) teljesen épen maradt fennt, és a folyamatos karbantartásnak köszönhetően a teljes várkastély felfedezhető mind a mai napig. Több mint 1300 négyzeméteren található a Nádasdy-múzeum, és külön érdekessége Nádasdy-várnak, hogy keveredik benne a barokk és a reneszánsz építészeti stílusa. A vár felfedezése után a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő nyújt pihenést, hideg és melegvizes, kültéri és beltéri medencéivel és wellness-szolgáltatásaival.

sárvári vár

Gyula

Gyula szintén gazdag múlttal, és mozgalmas jelennel büszkélkedhet. A városközpontban elhelyezkedő gótikus stílusban épült téglavár az egyetlen síkvéden fennmaradt várunk. 24 kiállítóterme mellett rendszeres programokkal várják ide a látogatókat, akik ezután a közelben található Gyulai Várfürdőben pihenhetnek meg. Itt egy tucat szauna és 13 medence (fedett) szolgálja ki a pihenni vágyókat egy kiadós vár-sétát követően.

gyulai vár

Diósgyőr

A Diósgyőri vár nem olyan híres mint mondjuk Visegrád vagy Eger, de az biztos, hogy ha lehetőségünk van elmenni, bűn lenne kihagyni. A hajdanán a magyar királynék birtokát képező várat az elmúlt évtizedekben felújították és ezzel megtekinthetővé vált a legnagyobb lovagterem, amit Közép-Európában találhatunk, de kápolna és a lakótermek is megtekinthetők. Természetesen lovagi tornák, páncélkiállítás is található itt. A vár felfedezését követően pedig nem messze, Miskolctapolcán vár minden fáradt látogatót a Barlangfürdő, ami önmagában is egy fantasztikus hangulatú helyszín a pihenéshez és a kiránduláshoz is. A nagyjából 10 perces autóút Diósgyőr és Miskolctapolca között bőven megéri.

diósgyőri vár

Eger

Nincs olyan magyar, aki ne hallott volna az egri várról, és annak viharos történetéről a török hódítások idején. Persze sokan csak Gárdonyi Géza művéből ismerik, de az biztos, hogy érdemes egy-két napot eltölteni itt is. A vár önmagában egy hatalmas bejárható terület, de a különböző kiállítások is több órányi programot jelentenek. Felfedezvén a várat, a különleges, radon tartalmú gyógyvízzel működő Török Fürdőben lehet érdemes ejtőzni, ahol nem csak a gyulladások csökkenését, hanem az endorfin-termelést serkentő hatás miatt a közérzet javulását is elérhetjük.

Egri vár

Visegrád

A festők környezetben elhelyezkedő Visegárdi vár egyike a legszebb várainknak. A fővároshoz viszonylag közel található vár kiváló kirándulási célpontot jelent, és természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy a Lepence Spa hideg és meleg vizes medencékkel hívogat. Egy teljes vártúra után itt megpihenni is nagyon jó program lehet.

Visegrádi vár

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.