Lanzarote

Lanzarote legszebb strandjai

Lanzarote a Kanári-szigetek legkeletebbi részén fekvő vulkáni eredetű sziget igen gazdag természeti látnivalókban. Arculatát a területét beborító megszilárdult láva, és fekete homokja teszi egyedivé. A szigeten megőrizték a táj természeti adottságait, ügyeltek arra, hogy hatalmas szállodákkal ne rombolják le a különleges környék szépségét. A sziget partjain néhol fekete homokos strandokat lehet találni, az ide látogatók körében a Papagayo, a La Famara és a Charco del Palo a leglátogatottabb.

Lanzarote Arrecife

Arrecife tengerpartjai

Arrecife városa a sziget központi városa, a lakosság nagy része itt él. Arrecife három nagyszerű stranddal rendelkezik.

Az El Reducto Beach egy majdnem zárt öbölben húzódik, partja finom fehér homokos, körülbelül fél kilométer hosszan nyúlik el. A víz alig hullámzik, ezért úszásra is kiváló. A strandon minden olyan szolgáltatás megtalálható, ami a nyaralást kellemessé és komfortossá teszi. A tengerparti sétányon mosdók és zuhanyzók találhatóak, de éttermek és bárok is rendelkezésre állnak.

Az El Cable Beach aranyhomokos, és nagyobb hullámokat kínál, amelynek hátránya, hogy a tengerből időnként szemetet hord ki a partra. Ezen a részen kiépített szolgáltatásokat nem lehet találni.

A La Loncha Beach szintén finom homokos, és kevésbé hullámos partszakasz. A strandon éttermek, és parkoló található.

Lanzarote Arrecife La Loncha strand

San Bartolomé strandja

San Bartolomé városa azért különleges, mert átmenetet képez a kies háborítatlan vulkáni táj, és a strandok között.

A Playa Honda a település városi strandja két kilométer hosszan húzódik. A partszakasz aranyszínű, finom homokos, a legjobb strandok közé tartozik. A kedvező széljárás napközben a szörfösöknek kiváló sportolást kínál, viszont a parti vizek általában hullámzás mentesek. A parton különböző szolgáltatások, éttermek, bárok és parkoló található.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.