kutyás strand

Kutyabarát strandért indult petíció Siófokon

Aláírást gyűjtenek a siófoki kutyabarátok, hogy a déli parton harmadikként a siófoki Ezüstparton jelöljenek ki kutyabarát strandot. A petíciót már több mint ezren aláírták.

A Siófoki Hírek szerint már több mint ezren írták alá a petíciót, amit a siófoki kutyabarát indított online. A kezdeményezés célja, hogy Siófok képviselő-testülete a közeljövőben napirendre vegye egy kutyabarát fürdőhely kijelölését a parton, hogy Fonyód és Balatonföldvár után itt is fürdőzhessenek a négylábú kedvencek.

Már nem csak online lehet aláírni

Mostanra az aláírásgyűjtő ívek Siófok több üzletébe és az állatorvosi rendelőkbe is kikerültek. Korábban már próbálkoztak hasonló kezdeményezéssel a siófoki kutyabarátok, ám akkor végül nem jártak sikerrel.

Miért pont Siófokon ne lenne?

Siófokon 17 kilométer hosszan nyújtóznak strandok, amelyből a kutyások úgy vélik, „kiharaphatna” az önkormányzat egy kisebb, körbekerített darabot. – Persze kell lennie szabályzatnak, hogy milyen feltételek mellett használható a fürdetőhely – hangsúlyozta Miklós Tamás, siófoki ebtartó, a kezdeményezés szószólója. – Annak érdekében, hogy ne legyen baleset és rend maradjon a kutyás strandon. A siófoki ebbarátok jelenleg a Sió partján fürdetnek, ami nem veszélytelen, hiszen kagylók, üvegszilánkok és tisztított szennyvíz is van a vízben, jegyezte meg Miklós Tamás és hozzátette: ha már vannak kutyabarát szállodák, éttermek, sőt több kutyás strand is létesült a Balaton környékén, akkor miért pont Siófokon ne lenne ilyen lehetőség.

Kutyabarát fürdőhelyek a Balaton körül

2016 júniusában nyílt meg a fonyódi kutyabarát strand, két hónappal később a balatonföldvári kutyabarát fürdőhely a “Harap utca 3” alatt. Mindkettő rövid idő alatt nagyon népszerűvé vált, mind az idelátogatók, mind a helyiek körében. A fonyódi fürdőhelyen, már a nyitást követő évben több mint ezer kutyát és gazdit megmozgató rendezvényt szerveztek, mely azóta is minden évben töretlen népszerűségnek örvend. Az idén (2020) megnyitott Keszthelyen is a Keszthelyi Kutyás Park és Piknik Kert, melyet rögtön birtokba vettek a kétlábú és négylábú vendégek.

A petíciót ITT lehet aláírni

Forrás: Siófoki Hírek / sonline.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.