balaton strand nyaralás

Ennyit kell fizetünk idén a balatoni strandokon

A Balaton vize 20 fok felett, minden adott a szezonkezdéshez. Már ha belekalkuláltuk a költségeket is. Idén nagyjából 20-30 százalékos drágulással fog szembesülni a balatonozó, többek között a strandbelépők is megemelkedtek a tavalyi évhez viszonyítva. 

Szabadstrandok

A Balaton szinte összes településén vannak szabadstrandok, egy azonban már majdnem biztos, hogy fizetőssé válik: Siófok képviselő-testülete tárgyal egy strandról, az Újhelyi fizetőssé tétele van napirenden, de nem 2023-tól csak 2024-től.

Viszont jó hír, hogy Balatonföldváron a Nyugati Strand az idei évtől szabadstrand lesz –  ez korábban fizetős strand volt – írja a Pénzcentrum balatoni összeállításában.

Balatoni strandbelépők 2023

A portál összegyűjtötte a 2023-as árakat, bár van önkormányzat, aki még nem hozta nyilvánosságra azt. Mindezekből kiderül, hogy mindenhol kénytelenek voltak emelni a belépőjegyek árait az önkormányzatok, üzemeltetők:

Balatonakarattyán például 700, Balatonkenesén, Szigligeten és Zánkán 500 forintot, Badacsonyban viszont csak ötvenet.

A belépőjegyek teljes listája ITT található.

Címlapkép: MTI/Varga György

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.