kréta legszebb strand

Kréta legszebb strandjai

Kréta, Görögország legnagyobb szigete az egyik látogatottabb utazási célpontja a mediterrán tengerpartra utazóknak. A szigeten a változatos, növényzetben gazdag partszakaszok különleges strandolás élményét kínálják, emellett a fővárosban Héraklionban az ókori műemlékek maradványait is meg lehet csodálni. A szigeten számos üdülőközpont található, Héraklion mellett Hersonius, és Malia is a legfelkapottabb nyaralóhelyek közé tartoznak.


Vai strandja

Az egyik legszebbnek tartott krétai strand a sziget északkeleti részén található, a pálmafákban gazdag terület elnyerte a Palm Beach nevet. Mivel Afrikához közel található, az éghajlatának inkább afrikai jellege van. A széles homokos, pálmafákkal övezett strand gyönyörű környezet biztosít a pihenésre.

kréta Vai strand

Falasarna strandja

Falasarna a sziget nyugati részén húzódik, homokos part, tiszta tenger, és nyugalom várja a pihenőket.

Makriyialos strandja

Makriyialos szintén a sziget nyugati részén van, ez a leghosszabb, és leghomokosabb strand. Fokozatosan mélyülő vize miatt kimondottan ajánlott a kisgyermekes családoknak.

kréta Glyka Nera strand

Glyka Nera

A környéken sok bővizű forrás található, amelyek a tengerbe ömlenek be, ezért édesvízi strandnak is nevezik. Ezen a szakaszon a textiles strandolók mellett a naturizmus hívei is megtalálhatóak.

Stavros strand

Nemcsak finom homokos strandjáról ismert, hanem arról, hogy a híres Zorba, a görög című filmet ezen a partszakaszon forgatták.

Frangokastello strand

A strand Kréta déli részén fekszik, homokos partot és kristálytiszta vizet lehet találni. Külön látványosság, a part mellett található erődítmény.

kréta Elafonisi strand

Elafonisi strand

Igazi különlegesség a délnyugati részen fekvő Elafonisi, amelyet trópusi jellegű lagúna partja tesz egyedivé. Apró szigetekre át lehet úszni, és a parton különböző bárokban és üzletekben kínálnak frissítőket.

Preveli strand

A Preveli strand a Moni Preveli Kolostor közelében található. Nyáron nagy a nyüzsgés, számos kirándulóhajó indul innen a környékre. Az utószezon idejére nagyon kellemes nyugodt hellyé változik.

kréta Moni Preveli kolostor

Plakias Strand

A Plakias a Preveli strand közelében épült ki, és egyre többen pihennek a hosszan elnyúló homokos öbölben. Helyenként napernyők és ágyak bérlésére van lehetőség.

Népszerű görögországi utazási célpontok
Santorini: látnivalók, nevezetességek, nyaralás

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.