koronavírus teszt

Koronavírus-teszt magánúton

Magánúton is lehetőség van koronavírus-teszt végeztetésére, de igen mélyen a pénztárcába kell nyúlni érte. A MikroMikomed Lab által elvégzett mintavételért háromezer forintot kell fizetni, de a további vizsgálatok, és a leletezés ára 28 ezer forint, és a kiszállásásért további 15 ezer forintot kell fizetni. A mintavételi helyszínek biztosítása és mintavétel egy szerződött partner a Mundi Medical Bt. kompetenciája.

A Mikromikomed Lab az új koronavírus (WHO: COVID-19, CDC:2019-nCOV) szűrését végzi. Fontos tudni, hogy a labor a helyszínekről beérkezett mintákkal foglalkozik, a szervezés és a mintavételi helyszínek a leszerződött partner a Mundi Medical Bt. feladata. Jelenleg a beérkezett igények feldolgozását és a minták kiértékelését végzik, időlegesen a további mintákat nem tudják befogadni. A mintavétel jelenleg két vidéki helyszínen történik.

Míg az állami rendszerben (a Dél-Pesti Centrumkórházban) csak orvosi indoklás alapján végzik el a tesztelést, addig a magánlaboratóriumokban bárki kérheti a vizsgálatot, és az eredményt 24 órán belül adják ki.

Jelentkezés módja

A koronavírus tesztre e-mailban lehet jelentkezni az info@g1labor.hu címre küldött levélben. A jelentkezéseket a lehetőségek szerint folyamatosan továbbítják a mintavételeket végző partner felé. A mintavétel előtt már 8-12 órával tilos az evés, az ivás és a fogmosás, mivel a kórokozókat felhigíthatja. A mintavétel rendkívül szigorú feltételek betartása mellett zajlik, amely nemcsak a WHO által kiadott tájékoztató, de a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által meghatározott kritériumok alapján történik.

Mintavétel

Maga a mintavétel a szigorú előírások betartása mellett (védőköpeny, maszk, szemüveg, arcvédő, kesztyű használatával)az orrból és garatból történik 2 steril pálcával, amelyeket ezt követően egy transzport folyadékban lezárják, és szobahőmérsékleten kerül be a laboratóriumba. A kivitelezést a mintavételi pont, vagy a laboratórium szállítóeszközével végzik.

A teszt jellemzői

Rendkívül érzékeny teszt, a kimutathatóság határa 100 copia/kit. A nehezen kimutatható, vagy gyanús eseteket is hivatalos megerősítésre tovább küldik az NNK-ba, az álnegatív eredmények kiküszöbölésének céljából.

A lakosság körében nagy az érdeklődés, általában azok élnek a lehetőséggel, akik a közelmúltban külföldön jártak, vagy a munkahely várja el az eredményt.

Miért van az, hogy az először negatív eredmény másodszor pozitív lesz?

A jelenlegi tapasztalatok szerint a fertőzés csak az 5-6. naptól válik kimutathatóvá, de ettől lehetnek eltérő időpontok is, ezért a karanténban lévőknél minimum 3 vizsgálatot végeznek el. A javaslat az, hogy a vizsgálat ismétlését csak az inkubációs idő, amely 5-6 nap kérjék újból.

Laboratóriumi vizsgálat

A MikroMikoMed laboratóriumaiban zajlik a vizsgálat, amelyben nukleinsav izolálás és qPCR vizsgálat történik. Negatív vizsgálatot csak akkor kell megismételni 3-4 nap múlva, ha azt a kezelőorvos kéri a klinikai tünetek miatt.

A negatív PCR eredményekről szóló leletet e-mailban küldik meg.

Pozitív, és a gyanús eredményeket további intézkedés céljából továbbítják az NNK Légúti Vírusok Nemzeti Referencia Laboratóriumába, és azonnal értesítik a Tisztiorvosi Szolgálatot is.

Mintavételi helyszínek

Marton Klinik Diagnosztikai Központ

2462 Martonvásár, Budai út 20.

Bejelentkezni 08:00-17:00 között a 06 70/626-4065 telefonszámon lehet.

Mintavételi időpontok: hétfő, szerda : 08:00-12:00 óra között lehetséges.

Szakrendelő Balatonfüred

8230 Balatonfüred, Csárda u. 1.

Bejelentkezni 07:00-13:00 között a 06 70/409-7460 telefonszámon lehet.

Mintavételi időpontok: hétfő-péntek : 10:15-13:30 óra között lehetséges.

Jelenleg a budapesti helyszín új jelentkezést nem tud fogadni.

(Forrás:Mfor.hu)

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.