Szent István Strandfürdő uszoda

Korlátozzák a szolgáltatásokat az esztergomi strandfürdőben és bezár az uszoda

Esztergomban a fűtési idény végéig bezár több művelődési ház és az uszoda, 18 foknál nem lehet több az önkormányzati intézményekben, beruházásokat halasztanak el és minimumra csökkentik a rendezvények számát – erről döntött a város közgyűlése.

A számítások alapján az energiaárak növekedése 2022-ben 305 millió, jövőre pedig 780 millió forint többletköltséget jelent az önkormányzatnak.

A Szent István Strandfürdőben nem állítják fel az uszodának otthont adó buborékot, így az intézmény működését felfüggesztik, valamint a minimumra korlátozzák az élményfürdő szolgálatásait és a nyitvatartás gazdaságosságát minden hónapban felülvizsgálva döntenek a további működésről.

A fürdő energiaválság okozta többletkiadásainak csökkentésére „energiaalapot” hoznak létre, melybe az Esztergomban működő vállalkozások támogatását várják.

MTI

Fotó: Szent István Strandfürdő Facebook

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.