kumánia gyógyfürdő gyógyászat

Kinyit a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő gyógyászati részlege

A kisújszállási Kumánia Gyógy- és Strandfürdő egészségügyi és gyógyászati szolgáltatásai, szakrendelései fokozatosan visszatérnek a régi kerékvágásba.

A fizioterápia és az ultrahang-diagnosztikai szakrendelések újraindultak, telefonon várják az előzetes bejelentkezéseket. Az ortopédiai szakrendelés június 3-án fogadja először a betegeket. A szakrendelések mellett gyógymasszázst, fizioterápiás kezeléseket és szárazföldi gyógytornát vehetnek igénybe a Kumániába érkezők.

A Kumánia Gyógyfürdő gyógyászati szolgáltatásai

A Kumánia Gyógyfürdő a balneo-fizioterápiás kezelések széles skáláját nyújtja a beutaltak számára. A mozgásszervi megbetegedések nagy száma és a lakosság igen jelentős körét érintő elváltozások miatt egyre nagyobb jelentőséggel bírnak azok a terápiás eljárások, amelyekkel mind a gyógykezelés, mind a prevenció – vagyis a megelőzés – hatékonyan alkalmazható:

– csökkenthető a gyógyulásra vagy az állapotjavulásra fordítható idő,
– javítható az életminőség, csökkennek a fájdalmak, a mozgáskorlátozottság mértéke,
– javul a fizikai erőnlét, a terhelhetőség,
– tudatos, helyes életvitel irányába mozdítja a betegeket, szakszerű tanácsadással segíti a táplálkozás, a rendszeres mozgás, a stresszoldás igényének kialakítását.

A természet energiáit hasznosító fizioterápia gyógymódjai: szárazföldi egyéni és csoportos gyógytorna, négyrekeszes galván, szelektív inger, diadinamikus áram, interferencia, rövidhullám, TENS, ultrahang, mágnesterápia, fénykezelés és nyirokmasszázs.

A fürdőgyógyászatban a fürdő ásványvizei fizikai és kémiai gyógyító hatását hasznosítják. Szolgáltatásaik: gyógyvizes medence, kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavfürdő, víz alatti csoportos gyógytorna, csoportos gyógyúszás (18 éves kor alatt), komplex fürdőgyógyászati ellátás.

Pünkösdkor megnyílnak a szálláshelyek is

A Hotel Kumánia és a Kumánia Kemping május 29-én nyitja meg újra kapuit a pihenni vágyók előtt. Jelenleg csak üzleti vendégeket fogadnak a szálláshelyek, de pünkösdtől orvosi szakrendelésekkel, korlátozottan üzemelő fürdő- és gyógyászati szolgáltatásokkal áll a komplexum vendégei rendelkezésére.

A Kumánia eddig is kiemelt figyelmet fordított a szálláshelyek tisztaságára, a mostani helyzetben elsődleges célja, hogy visszatérő vendégei magas színvonalú szolgáltatások mellett biztonságban érezzék magukat. Fokozott higiéniai körülményeket biztosítanak a vendégek és a dolgozók egészségének védelme érdekében, betartva a hatósági ajánlásokat.

Forrás: civishir.hu / termalfurdok.com

Fotó: kumania.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.