Kumánia: Felújított fürdő és új hotel Kisújszálláson

Kumánia néven felújított gyógy- és strandfürdőt, illetve új szállodát adtak át Kisújszálláson. A két beruházás az Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretében, európai uniós támogatással, majdnem bruttó 1,8 milliárd forintért valósult meg.

A mostani vidékfejlesztési politikában központi szerep jut a termál- és gyógyturizmus fejlesztésének, ami áttörést hoz a falvak és a városok életszínvonalának emelésében, a foglalkoztatás növelésében. Az Új Széchenyi Tervben önálló fejezetet kapott az egészségipari program, amelyre több mint 31 milliárd forintot különítettek el – mondta ünnepi beszédében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Ezt a programot azért indítottuk el, hogy modernizáljuk a vendéglátást, ösztönözzük az egészségturisztikai fejlesztéseket és bővüljön az ehhez kapcsolódó szolgáltatások köre – mondta a tárcavezető.

Sokszorosára emelheti a Kisújszállásra érkező turisták számát a Szajol és Kisújszállás közötti vasútvonal korszerűsítése is. Ennek befejeztével vonaton még gyorsabban el lehet jutni a városba – tette hozzá Fazekas Sándor.

A gyógy- és strandfürdő tavaly májusban kezdődött, gyógy- és wellness turisztikai célú fejlesztése több mint nettó 946 millió forintba került, ebből a támogatás több mint 461 millió forintot tett ki. Ebből egyebek közt elkészült egy 58 méter átmérőjű, kör alakú medencetér, így az eddig szezonális fürdő most már télen-nyáron használható. Az új főépületben a számos, orvosi beutalóval is elérhető fürdőgyógyászati szolgáltatatás mellett helyet kapott a fizioterápiás szakrendelés is – a betegek minden egy helyen vehetnek igénybe. Emellett wellness elemekkel, így finn és infra szaunával, gőzkabinnal fény- és aromaterápiával bővült a fürdő kínálata.

A fürdő folytatásában épült háromcsillagos kategóriájú hotel több mint nettó 438 millió forintba került, ebből több mint 195 millió forint volt a támogatás. Harminc szobájában egyszerre hatvan vendéget tudnak fogadni, a mozgáskorlátozottakat akadálymentesített szobákkal várják.

Mindkét fejlesztés kivitelezője a Kalotherm Zrt. volt. Az épületek közös jellemzője az is, hogy fa motívumokkal, díszítésekkel és az egész kialakítással a kun ősök építészetének állítanak emléket.

forrás MTI

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.