Békéscsabai városi sportuszoda

Két 50 méteres uszoda gazdája lesz Békéscsaba

Úgy tűnik a Viharsarki megyeszékhely lesz a Modern Városok Program egyik legnagyobb nyertese. A közel 60.000 lakosú Békéscsaba összesen 1,21 milliárd Ft támogatást kap komplex sportfejlesztéseinek megvalósítására. A fejlesztés részeként megvalósuló új sportuszoda megvalósításával, a Békés megyei megyeszékhely lesz az ország második vidéki helyszíne, ahol két 50 méteres uszoda áll a lakosság rendelkezésére.

A Modern Városok program keretében Békéscsabán a közeljövőben négy sportcélú fejlesztést hagytak jóvá, a Békéscsabai Röplabda Akadémia infrastrukturális feltételeinek megteremtését, a Békéscsabai Sportcentrum kialakítását, a meglévő sportcsarnok felújításával, egy multifunkcionális sportcsarnok és egy új sportuszoda kialakításának megtervezését.

Békéscsabai városi sportuszoda

Békéscsaba Városi Sportuszoda

Mostanra elkészültek az új városi sportuszoda, valamint a közel 3500 fős befogadóképességű, multifunkcionális Aréna tervei.

A terveket készítő MLR stúdió honlapján található információk szerint, az új városi sportuszoda egy 50 m-es, 10 pályás nemzetközi sportrendezvények megtartására alkalmas versenymedencének, egy 33×25 m-es bemelegítő medencének, egy tanmedencének és a szárazedzések biztosítására szolgáló tornateremnek ad majd helyet.

Békéscsabai városi sportuszoda

Békéscsaba az a város, ahol más megyeszékhelyekkel ellentétben rendelkezik, egész évben nyitva tartó, 50 méteres feszített víztükrű uszodával.

Magyarországon egy megyeszékhelyen, Egerben található két 50 méteres uszoda. Szolnokon is működött kettő, de a MÁV-hoz tartozó egykori strand és uszoda 1985 óta nem működik. Pest megyét nem számolva a 18 megyeszékhelyből 13 megyeszékhelyen van 50 méteres sportuszoda, ebből Egerben kettő is, a többi megyeszékhelyen Salgótarjánban, Zalaegerszegen, Veszprémben, Esztergomban és Szekszárdon csak kisebb tanuszodák találhatók.

Az Árpád fürdő területén található sportuszoda a termálvizes fürdőjével együtt a helyiek kiemelkedő rekreációs és sportközpontja. A fürdő működéséhez nagy mértékben hozzájárulnak, az itt edzéseket és versenyeket lebonyolító sportegyesületek, iskolák illetve az uszoda pályaszakaszait időszakosan bérlő magánoktatók.

Az új sportcsarnok a Szarvas János polgármester nyilatkozata szerint elsősorban az úszósport és a vízilabdázók igényeit szolgálná ki és mindemellett lehetőséget biztosítana az úszásoktatásra is.

Békéscsaba városi sportuszoda

Mindezen információk tudatában és a megvalósíthatósági tanulmány ismeretének hiányában bízunk abban, hogy egy ekkora kisváros hasznosan és fenntartható módon elbír két 50 méteres uszodát és az új uszoda nem megy a régi, a helyiek által kedvelt és a kapcsolódó Árpád fürdő működésének rovására.

A békéscsabai Árpád fürdő szolgáltatásairól itt tájékozódhat bővebben: Árpád Fürdő Békéscsaba

Képek forrása: MLR Studio

—————————————————————————————————————————————————-

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól!
Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.