Keszthelyi szezonnyitó – megkoszorúzták a Balatont

Keszthelyen turisztikai évadnyitó ünnepséget tartottak a Balaton megkoszorúzásával, méltatva a tavalyi és idei nagyléptékű fejlesztéseket, amelyek révén a város központja önmagában véve turisztikai attrakcióvá vált.

A Balaton parton a város képviselőtestülete, egyházi és világi méltóságok, valamint a járókelők tömege előtt megtartott ünnepi beszédében Pálinkás Róbert, Keszthely alpolgármestere ismertette a városban tavaly óta megvalósult infrastrukturális valamint turisztikai, városfejlesztő projekteket. Kiemelte a Keszthely főterén tavasszal befejezett, 2 milliárd forint értékű belváros-rehabilitációt, amelynek révén a település központja önálló attrakcióvá válva köti össze a Festetics kastélyt a Balaton partjával. Beszámolt a város további turisztikai fejlesztési terveiről is, köztük a kastély 1,8 milliárd forintos felújításáról, valamint egy újabb elnyert, vissza nem térítendő 350 millió forintos támogatásról, melynek révén egyebek közt műjégpálya és vízi-játékpark épülhet, a megvalósulás előtt álló közlekedési fejlesztésekkel pedig megújul a buszpályaudvar és a vasútállomás.

A szezonnyitó ünnep után, amit vásár és térzene kísért, a Csobánc hajó fedélzetéről megkoszorúzták a résztvevők a Balatont.

mti / fotó: zaol.hu

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.