borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont

Karácsonyra átadják az új borszéki gyógyfürdőt és wellnessközpontot

December közepén veheti birtokba a nagyközönség Borszék új gyógyfürdőjét és wellnessközpontját. A Hargita megyei fürdőváros önkormányzatának 12 évig tartó huzavona után sikerül befejezni a beruházást, mely visszahelyezi a települést az európai gyógyfürdők térképére – írja a kronikaonline.ro.


Az új gyógyfürdő és wellnessközpont üzembe helyezésére december 15. és 20. között kerül sor, jelenleg az utolsó simításokat végzik a létesítményen – mondta el az Agerpres hírügynökségnek Mik József polgármester.

A borszéki elöljáró szerint már az engedélyeztetési folyamatnál tartanak és a személyzet toborzása zajlik. 47 alkalmazottal nyílik meg a létesítmény, ezek az önkormányzat által létrehozott cég, a Fontana Balneo SRL beosztottjai lesznek. A polgármesteri hivatal az egészségbiztosítási pénztárral és a nyugdíjpénztárral is elkezdte az egyeztetéseket a gyógykezelések és egyéb szolgáltatások fedezése érdekében, az árakról az üzleti terv függvényében döntenek, mondta az elöljáró.

borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont
Fotó: Borszék Önkormányzata

Mik József úgy vélte, az új gyógyfürdő és wellnessközpont a turizmus újjáéledését hozza a Hargita megyei településen. Emlékeztetett, hogy a létesítmény megépítése 12 évig tartott, de a számos nehézség közepette mindig sikerült megoldást találni.

A vadonatúj létesítmény kezelőközpontot és wellnessközpontot foglal magában, amelynek területe 2900 négyzetméter, és nyáron napi 1000, télen 700 pedig fő befogadására alkalmas. A létesítményhez beltéri és kültéri medencék, szaunák és kezelőközpont is tartozik.

Utóbbi működtetésének kedvez, hogy a román kormány döntése érdekében a város visszakapta gyógyfürdő státuszát, ami lehetővé teszi, hogy a központban szervezett formában végezzenek gyógykezeléseket.

borszéki gyógyfürdő és wellnessközpont
Fotó: Borszék Önkormányzata

Borszéken 2001-ben zárt be a régi kezelőközpont, amelynek következtében megszűnt a gyógykezelés, a város pedig elveszítette a gyógyüdülőhely státuszt. A zömében magyarlakta Hargita megyei város Erdély egyik leghíresebb fürdő- és üdülővárosa, turistaközpontja volt, az Osztrák–Magyar Monarchia idejében Karlovy Varyval és Baden Badennel vetekedett.

Forrás: kronikaonline.ro

 

A termalfurdok.com elsősorban magyarországi fürdőkről szól! Ha szeretné tudni, hogy mik a legfrissebb hírek fürdőinkből, milyen érdekes eseményeken vehet részt, lájkolja oldalunkat a Facebookon és csatlakozzon Instagram oldalunkhoz.